PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER VERA DUA

VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU EN LANDBOUW

9 december 1999

Begrip voor situatie rattenvangers

Vlaams minister van leefmilieu en landbouw Vera Dua heeft begrip voor de moeilijke situatie waarin de werknemers van privé-bedrijven die in opdracht van de Vlaamse overheid ratten vangen, zich bevinden. Een delegatie van de 75 rattenvangers die op het einde van dit jaar hun job dreigen te verliezen, werden op het kabinet ontvangen voor een onderhoud.

De vorige Vlaamse regering besliste om de rattenvangst voortaan in eigen beheer uit te voeren. Onderzoek had immers uitgewezen dat op deze manier de rattenvangst goedkoper en even efficiënt kan gebeuren. Door de beslissing van de Vlaamse regering werden de contracten met privé-bedrijven niet verlengd. De rattenvangers uit de privé-sector vrezen dat zij enerzijds hun baan zullen verliezen en anderzijds niet bij de overheid aan de slag kunnen.

Een groot deel van de vacante plaatsen als rattenvanger in overheidsdienst werd ondertussen ingevuld. Voor de overblijvenden vacatures gaat minister Dua, samen met de betrokken collega's in de Vlaamse regering, onderzoeken of het aspect "nuttige ervaring" meer gewicht kan gegeven in de selectieprocedure.

Binnen de Vlaamse regering zal bovendien nagegaan worden welke sociale maatregelen kunnen getroffen worden voor de werknemers die toch niet meer als rattenvanger aan de slag kunnen.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: persdienst.dua@vlaanderen.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Vlaams minister heeft begrip voor situatie rattenvangers '
Lees ook