Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister Patricia CEYSENS heeft de Vlaamse regering beslist om dit jaar nog 3 miljoen euro extra uit te geven om ontwikkelingslanden Vlaams te laten kopen. "Van win-win gesproken: met dit project helpen we ontwikkelingslanden Vlaamse producten te kopen en creëren we jobs hier bij ons.", aldus de minister.

"We trekken 3 miljoen euro extra uit om een korting te geven aan klanten in ontwikkelingslanden die Vlaamse producten kopen," zegt Patricia Ceysens. Het gaat om uitrustingsgoederen, machines of materiaal dat wordt gebruikt in de productie van goederen. "Dit is een fantastisch project waarmee we én ontwikkelingslanden helpen én jobs in Vlaanderen creëren. De meeste van deze contracten zouden Vlaamse bedrijven zonder een dergelijke regeling niet kunnen afsluiten."

De buitenlandse klant krijgt een korting van de Vlaamse overheid terwijl het Vlaamse bedrijf de volledige prijs van zijn product krijgt betaald. De gemiddelde korting bedraagt 196.000 euro. Kortingen voor ontwikkelingslanden lopen in veel gevallen op tot 80 à 90% van de aankoopprijs.

Chinese Eerste Minister

"De helft van het beschikbare geld gaat naar Afrika, een kwart naar Aziatische export waaronder China. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Ik wil me maximaal inzetten om de Aziatische markten te veroveren met onze bedrijven. Daar zit immers de afzetmarkt van de toekomst. Volgende week woensdag ontmoet ik de Chinese Eerste Minister en dan kaart ik zeker de voordelen van dit systeem voor Chinese bedrijven aan," besluit de minister nog.

persinfo : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens - tel. 02 553 12 00
e-mail: persdienst.ceysens@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---

Deel: ' Vlaamse overheid helpt ontwikkelingslanden Vlaams te kopen '
Lees ook