PERSBERICHT - 18 JUNI 1999

Vlaamse reuzen naar De Efteling

In het kader van het themajaar ´Schatkamer van de Sprookjes´ staat de reus als sprookjesfiguur gedurende de hele maand juni centraal in de Efteling. Zo bezoeken achttien reuzen van ruim vier meter het park op zaterdag 26 juni.

De gigantische reuzen, afkomstig uit verschillende windstreken van Vlaanderen, bewandelen die dag om 13.00 en 15.00 uur in vol ornaat de paden van de Efteling. Onder hen bevinden zich onder andere drie reuze heksen en drie gilde zusters en broeders uit Hasselt, de Preutelmedamme en Vake Viool uit Deurne en Walter, Aldegonde en reuzenbaby Zeger uit Herzele.

In Vlaanderen ´leven´ nog ontzettend veel reuzen. Tijdens feestelijke gebeurtenissen in veel steden spelen de reuzen een hoofdrol. Daarnaast zijn zij regelmatig te gast in andere steden en zelfs in het buitenland. De reuzen beschermen de bevolking tegen overheersers en verpersoonlijken figuren die een belangrijke rol hebben gespeeld in het sociale leven. De reuzen brengen nog steeds ontelbare volksverhalen tot leven.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vlaamse reuzen naar De Efteling '
Lees ook