Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Vlaamse rodekruishulpverleners komen zondag terug uit Turkije

Zondag 5 september komt een gedeelte van de Vlaamse rodekruisploeg terug uit het aardbevingsgebied in Turkije. De 4-koppige ploeg vertrok op 22 augustus en stond onder leiding van Johan Peeters, een verpleegkundige uit Grimbergen en bestond verder uit de dokters Duran uit Gent en Ringoir uit Waasmunster en de verpleegkundige Geert Gijs uit Lier. Hun taak bestond uit het opzetten van de medische en sanitaire voorzieningen in een kamp nabij de stad Golcuk.

Hun werk is nu overgenomen door lokale medewerkers en door de officiële instanties van de streek. Enkel de verantwoordelijke van de ploeg, Johan Peeters, blijft voorlopig in Turkije. Hij is in overleg met de lokale hulpverleningsorganisaties en -instanties belast met het verzekeren van een vlotte overgang van de noodhulpfase naar een meer structurele opvang van de slachtoffers.

Samen met de vorige week vertrokken hulpverleners komt ook Rudy De Win, hoofd Hulpdienst van Rode Kruis-Vlaanderen terug uit Turkije. Hij was donderdag 2 september naar Golcuk vertrokken om de vlotte terugkeer van voertuigen en niet meer noodzakelijk materiaal te regelen.

De hulpverleners arriveren zondag om 11.55 u op de luchthaven Zaventem met vlucht TK1937 van Turkisk Airlines. Er is gelegenheid tot het maken van interviews.

Brussel, 4 september 1999

Voor meer informatie kan men zich wenden naar:
Tuur Hoste, tel. kantoor (02)645.45.45, gsm (0476)50.50.58, e-mail tuur.hoste@redcross-fl.be
of naar Axel Vande veegaete, tel. kantoor (02)349.55.55, gsm (075)35.50.08.
Rode Kruis-Vlaanderen-Perszaken, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vlaamse rodekruishulpverleners terug uit Turkije '
Lees ook