Vlaamse Volksunie

Vlaamse vennootschapsbelasting moet naar beneden (30/08/01)

Minister-president Dewael stelt volkomen terecht maar te laat dat de vennootschapsbelasting voor de Vlaamse bedrijven naar omlaag moet. Vlaanderen is een exportland en om de Vlaamse welvaart en tewerkstelling op peil te houden moeten onze bedrijven concurrentieel blijven.

De economische crisis dreigt meer te zijn dan een dipje. De regering doet er veel te zorgeloos over. Zij blijft doen alsof alles kan. Zij zet de breuk met 25 jaar besparingsbeleid door. De signalen zijn nochtans duidelijk en reeds enkele maanden merkbaar. Vlaamse bedrijfsleiders uiten reeds lang hun bezorgdheid over de vertraging van de groei.

Patrick Dewael zegt nu dat hij de sputterende economische motor binnen de kortste keren er weer bovenop wil helpen door de vennootschapsbelastingen voor Vlaamse bedrijven straks naar omlaag te laten gaan, niet van 40 naar 34%, maar van 40 naar 30%.

Een beleidsmaatregel die de evidentie zelve is en die kan onderschreven worden. Het V.E.V. en UNIZO onderschrijven dit soort maatregel. Alleen moet Minister-president Dewael eens uitleggen hoe hij zijn maatregel zal realiseren. Hij had dit punt hard moeten maken tijdens de Lambermont onderhandelingen. Nu kon zo voorspeld worden dat de franstaligen onmiddellijk dwars zouden gaan liggen. Zij zijn principieel tegen elke Vlaamse bijkomende bevoegdheid, hoe noodzakelijk die ook is voor een eigen goed beleid. De franstaligen willen telkens cash betaald worden.

Kamerlid Geert Bourgeois heeft gisteren reeds een interpellatieverzoek ingediend tot de eerste minister om het standpunt van de federale regering ter zake te kennen. Zal de VLD eindelijk eens ingaan tegen het brutale njet van Di Rupo?

Auteur:
VU-kamerfractie
Frieda Brepoels, fractievoorzitter, Geert Bourgeois, kamerlid

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@vu.be
Url: www.vu.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Vlaamse vennootschapsbelasting moet naar beneden '
Lees ook