Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie ondersteunt programmering van jongerenproducties Brugge, 21/3/2000
Het West-Vlaams provinciebestuur wil de programmering van een aantal kwalitatief goede producties (theater, vormingsprogrammas, animatie, creastages, enz.) voor jongeren promoten. Sinds februari jl. is het reglement inzake subsidiëring en promotie van West-Vlaamse producties voor jongeren in werking.

Op advies van een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de provinciale jeugddienst, het jeugdwerk, de culturele sector,... werd een eerste lichting producties, die voor promotie in het kader van het nieuwe reglement in aanmerking komen, vastgelegd. De creatieve West-Vlamingen die je dit jaar dankzij het provinciebestuur aan een extra voordelige prijs kunt boeken zijn: het Kortrijkse dansgezelschap Ponte met Voo Outro, Circus Hoetchatcha, Sprookjesvertelster Agnes, Goochelaar Pollini én het JAC Kortrijk met de Veilig Vrijen Tournee.

Door de provinciale jeugddienst werd een handige folder opgemaakt met een voorstelling van deze producties. In de folder staat verder te lezen hoe je best tewerk gaat bij het programmeren van een erkende productie.

Organisatoren, die een gesubsidieerde productie wensen te programmeren, kunnen bij de provinciale jeugddienst navragen of hun initiatief voor subsidiëring in aanmerking komt. Indien dit het geval is, dan komt het provinciebestuur tot 50 % tussen in de boekingsprijs van de productie.

Andere producties, die ook in aanmerkingen menen te komen voor ondersteuning binnen het kader van dit reglement, kunnen daarvoor steeds terecht bij de provinciale jeugddienst.

Info:
Provinciale Jeugddienst
tel.: 050/ 403 319
e-mail: peter.velle@west-vlaanderen.be

Deel: ' Vlaanderen steunt kunstproducties van jongeren '
Lees ook