Gemeente Soest


Einduitslag verkiezingen Tweede Kamer:


*

zo stemde Soest

---

Vliegbewegingen vliegbasis Soesterberg

Op zaterdag 25 mei aanstaande, met als uitwijkdatum zondag 26 mei, zullen er op vliegbasis Soesterberg een aantal vliegbewegingen plaatsvinden. De vliegbasis is eindstation voor de Inter Service And Civil Air Rally (ISACAR).

Ongeveer honderdtwintig merendeels sportvliegtuigjes, kleine militaire en burgervliegtuigen brengen die dag een bezoek aan de basis. Een bijzonder bezoeker is de historische DC-4, Skymaster. De ISACAR wordt om de twee jaar gehouden. Tijdens de rally worden de navigatievaardigheden van de vlieger of crews getoetst. Van de Koninklijke Luchtmacht zelf nemen een Cougar, een Chinook, een Alouette III, een Bolkow, een PC-7 en twee Apache helikopters deel aan het evenement. Bij de vorige ISACAR , in 2000, wist een team van het Soesterbergse 300 squadron, met een Cougar transporthelikopter, beslag te leggen op de eerste plaats. In het verleden werd al vaker gebruik gemaakt van Soesterberg.

---

Zomerschoon Soest 2002:

van zwerfvuilestaffette tot hinkelbaan!

Soest maakt zich klaar voor de jaarlijkse Zomerschoonse opknapbeurt. De aanmeldingen om mee te doen stromen zoetjesaan binnen. Nu al staat vast dat op vrijdag 31 mei 2000 schoolkinderen de handen uit de mouwen zullen steken. Ook op zaterdag 1 juni wordt het gezellig: 90 personen gaven inmiddels te kennen mee te willen werken. Want een schone, veilige en gezellige buurt, is niet alleen de taak van de gemeente of van de politie. Zo'n buurt maak je met elkaar!

Zomerschoon is een opruim-, herstel- en opknapactie om de buurt waarin u woont (nog) schoner, gezelliger en veiliger te maken. Tijdens Zomerschoon wordt dan ook van alles gedaan. Van zwerfvuil opruimen tot koffie drinken met nog onbekende buren; van bloemetjes langs de weg planten tot het organiseren van een straatfeest; van het aanleggen van geveltuinen tot het opknappen van een zandbak en van het uitzetten van wandelingen tot het schoonpoetsen van verkeersborden.

Vrijdag 31 mei

Van 12 basisscholen zijn de aanmeldingen al binnen. Behalve schoonmaken doen ze ook mee aan allerlei extra activiteiten van het Centrum voor Milieu. Zo is er onder meer een posteractie georganiseerd. Kinderen uit de groepen 3 en 4 van de Desmund Tutu, de Achtbaan, St. Carolus en Klimop hebben de posters ontworpen die (binnenkort) overal in Soest te zien (zullen) zijn.

De groepen 5 en 6 van de Achtbaan en St Carolus gaan ook de reclame in... zij maken in de studio van Radio Soest een heus reclamespotje om zoveel mogelijk mensen op te roepen toch vooral mee te doen. Moet lukken! Wie een keer aan Zomerschoon heeft meegedaan, wil het nooit meer missen!

Zaterdag 1 juni

Zomerschoon wordt in Soest zo langzamerhand een gezonde traditie... Ook dit jaar steken veel Smitsveners de handen uit de mouwen om daarna gezellig met z'n allen te barbecuen. Ook in de Eng vinden zomerschone acties plaats. Het wijkbeheerteam van deze wijk gaat bijvoorbeeld samen met kinderen een zomerschoon speelpleintje maken: compleet met knikkerpotjes en hinkelbaan. De bewoners van het Choristenpad in Overhees zijn ook trouwe Zomerschoondoeners.

Nieuwe aanmeldingen zijn er gelukkig ook binnen. Het buurtcomité Boekweitland, de Vereniging van Eigenaren Dalstaete (Dalplein) èn bewoners van De Haverweerd beleven dit jaar Zomerschoon voor het eerst. En... aanmeldingen zijn nog steeds welkom!

Straatstuntprijs

Iedereen die zich, samen met buren, aanmeldt voor Zomerschoon dingt automatisch mee naar de straatstuntprijs, die uit 100,00 euro contanten bestaat. Winnaars bepalen zelf waar ze het geld aan uit willen geven en hoeven daar geen verantwoording over af te leggen. Wie dit jaar de prijs in ontvangst gaat nemen is nog een verrassing.

Ook individuele aanmeldingen voor Zomerschoon zijn nog welkom

U kunt zich telefonisch, via internet of schriftelijk aanmelden. Iedereen die meedoet aan Zomerschoon kan rekenen op enthousiaste ondersteuning van de gemeente. Bijna altijd wordt die ondersteuning gegeven in de vorm van hulp bij de totstandkoming of uitvoering van plannetjes èn het beschikbaar stellen van materialen. Vaak lukt het om, in het kader van Zomerschoon, ambtelijke molens razendsnel te laten draaien.

Deel: ' Vliegbewegingen vliegbasis Soesterberg '
Lees ook