21 december 1999

Regionale business-site Alkmaar.net met stip op 1

Alkmaar.net heeft de afgelopen weken een vliegende start gemaakt. De eerste regionale business-site in Nederland is goed en wel acht weken operationeel, maar prijkt inmiddels met voorsprong op de eerste plaats in de hitlijst van regionale sites en digitale steden van NedStat. Alkmaar.net brengt dagelijks het laatste nieuws voor ondernemers in de regio en biedt daarnaast allerlei digitale faciliteiten voor zakendoen in Noord-Holland Noord.

Met een gemiddelde score van 450 unieke bezoekers per dag heeft Alkmaar.net steden als Tilburg, Den Bosch en Den Haag op forse achterstand gezet. Dit bezoekersaantal is hoog voor een special-interest site. De cijfers geven aan dat er kennelijk veel behoefte is aan online business-informatie in de regio Alkmaar.

Bezoek verdubbeld

Sinds half november is het bezoek aan de site meer dan verdubbeld. De drukstbezochte dagen zijn donderdag en vrijdag. Tussen 13.00 en 16.00 uur bereikt het bezoek de grootste piek. Ook 's avonds wordt Alkmaar.net uitstekend bezocht. Om 23.00 uur ligt het gemiddeld bezoek zelfs hoger dan 's morgens om 09.00 uur. Opvallend is dat een zeer groot deel van de bezoeken worden veroorzaakt door het raadplegen van de Bedrijven Zoekmachine van Alkmaar.net. Hier zijn op dit moment de gegevens te vinden van ruim 1100 bedrijven in en om Alkmaar.

NedStat is marktleider op het gebied van de
ontwikkeling voor software en diensten voor online research. Met behulp van de producten en diensten van NedStat is het mogelijk om 'online' en in 'real time' inzicht te krijgen in de bezoekcijfers (en meer) aan homepages en websites.

Organisatie: Alkmaar.net

adres: Nassaulaan 9

postcode: 1815 GG

woonplaats: Alkmaar

Telefoon: (072) 5151413

email: media@alkmaar.net

Deel: ' Vliegende start regionale business-site Alkmaar '
Lees ook