NATIONAAL COMITE VAN DE OUDEREN

https://www.seniorweb.nl/comite

Vliegenthart en Willeke Alberti zingen bijzonder duet

Arnhem, 13 september 1999 PERSBERICHT

Staatssecretaris Margo Vliegenthart & Willeke Alberti zingen bijzonder duet

- meer dan 15.000 ouderen laten hun stem horen bij de wereldwijde première -
Willeke Alberti en staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) gaan naar verwachting ruim 15.000 ouderen voor in het speciale Lied van de Generaties, dat op vrijdag 1 oktober 1999 (Internationale Dag van de Ouderen) om 13.00 officieel in première gaat met een uniek live optreden tijdens de Nationale Manifestatie 50+ Beurs & Festival in de Jaarbeurs te Utrecht. Het lied kent een speciaal arrangement met als thema 'naar een samenleving voor alle leeftijden', gelijk aan het thema van het Verenigde Naties Jaar van de Ouderen 1999.

Muzikaal Hoogtepunt in het Ouderenjaar
De grootse viering van de Dag van de Ouderen (jaarlijks op 1 oktober) in het Jaar van de Ouderen (éénmalig in 1999) biedt een bijzonder toneel aan het muzikale hoogtepunt. Meer dan 15.000 aanwezige ouderen vormen 's werelds grootste koor, en geven zo gehoor aan de oproep ook hun stem te laten horen.

Bij zowel tekst als muziek speelt de solidariteit tussen generaties een grote rol. Daarom zijn ook jeugdkoren aanwezig om deze gezamenlijke actie van jong en oud te realiseren.

Grootse viering van VN Dag en Jaar van de Ouderen De première van Het Lied van de Generaties markeert de officiële start van de Nationale Manifesta-tie Dag/Jaar van de Ouderen, die op 30 september & 1, 2, 3 oktober 1999 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt georga-ni-seerd onder auspiciën van het Nationaal Comité. De Manifestatie met de 50+ Beurs & Festival trekt jaarlijks 60.000 ouderen uit het hele land.
Daarnaast organiseren 435 Lokale Comités in evenzovele gemeenten in 1999 meer dan 1000 activitei-ten ter viering van de Dag en het Jaar van de Ouderen.

----------------------------------------------------------------------


----

Deel: ' Vliegenthart en Willeke Alberti zingen bijzonder duet '
Lees ook