NATIONAAL COMITE VAN DE OUDEREN

https://www.seniorweb.nl/comite

Vliegenthart neemt initiatief tot Ideeën Database

Arnhem, 22 september 1999 PERSBERICHT

Staatssecretaris Margo Vliegenthart neemt initiatief tot Ideeën Database

-oproep aan oud en jong om solidariteit tussen generaties vorm te geven-

In het kader van het Internationaal Jaar van de Ouderen neemt Staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) het initiatief tot een Ideeën Database waar oud en jong groene en rijpe ideeën kan aanbieden voor projecten waar solidariteit tussen generaties centraal staat. Tijdens de Nationale Manifestatie Dag van de Ouderen op vrijdag 1 oktober 1999 in de Jaarbeurs te Utrecht zal zij om 12.45 uur officieel de database in gebruik nemen.
Dankzij de ingezonden kaarten (Postbus 1999, 6801 BZ Arnhem), maar ook via internet email (www.1999.org) ontstaat zo een rijk palet aan mogelijkheden om nadere invulling te geven aan het jaarthema van het VN Jaar van de Ouderen 1999: naar een samenleving voor alle leeftijden.

Willeke Alberti zingt Lied van de Generaties
Aansluitend op de presentatie van de database zal Willeke Alberti het speciaal voor het ouderenjaar gearrangeerde Lied van de Generaties zingen met s werelds grootste koor, waarbij naast staatssecretaris Vliegenthart en Ouderenjaar-comité voorzitter Dien Cornelissen ruim 15.000 ouderen hun stem laten horen.

Bij zowel tekst als muziek speelt de solidariteit tussen generaties een grote rol. Daarom zijn ook jeugdkoren aanwezig om deze gezamenlijke actie van jong en oud te realiseren.

Grootse viering van VN Dag en Jaar van de Ouderen De Nationale Manifestatie Dag/Jaar van de Ouderen wordt op 30 september & 1, 2, 3 oktober 1999 in de Jaarbeurs te Utrecht georganiseerd onder auspiciën van het Nationaal Comité. De Manifestatie met de 50+ Beurs & Festival trekt jaarlijks 60.000 ouderen uit het hele land.
Daarnaast organiseren 435 Lokale Comités in evenzovele gemeenten in 1999 meer dan 1000 activiteiten ter viering van de Dag en het Jaar van de Ouderen.

---------------------------------------------------------

Deel: ' Vliegenthart neemt initiatief tot Ideeën Database '
Lees ook