Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Staatssecretaris Vliegenthart: respect voor de ander Staatssecretaris Vliegenthart: respect voor de ander

Staatssecretaris Vliegenthart: respect voor de ander

Er zijn bepaalde zaken die wij niet ter discussie mogen stellen. Het verbod op discriminatie op basis van geslacht, etnische afkomst of seksuele geaardheid is daar één van. Aldus staatssecretaris Vliegenthart vandaag op de conferentie Islam en Homoseksualiteit, georganiseerd door de stichting Yoesuf.

Vliegenthart: "De gebeurtenissen in Amerika mogen geen wig drijven tussen mensen van welke afkomst dan ook, die hier in ons land vreedzaam samenleven. Er mogen geen muren van onverdraagzaamheid worden opgetrokken.

Margo Vliegenthart heeft begrip voor de lastige positie van de stichting Yoesuf, die al jaren probeert de dialoog binnen de islamitische gemeenschap over het thema homoseksualiteit op gang te brengen. Ze vindt het een prima zaak dat Yoesuf, het COC en het Humanistisch Verbond willen samenwerken en wil de organisaties daarbij financieel ondersteunen.

Het boek Islam en Homoseksualiteit, dat de staatssecretaris ontving uit handen van de auteur, Omar Nahas, en de voorzitter van de stichting Yoesuf, Nadir Hassan, geeft een overzicht van de verschillende visies op het thema Islam en Homoseksualiteit. Het boek laat ook de gevolgen van die standpunten zien, maar geeft geen oordeel. Vliegenthart: Ik ben blij dat het handboek er is en ik hoop dat het volop gebruikt gaat worden.

De conferentie Islam en Homoseksualiteit vindt plaats op 5 en 6 oktober 2001.

Stichting Yoesuf 1. Stichting Yoesuf
Externe link, 5-10-2001

Stichting YOESUF is een organisatie, gespecialiseerd in informatievoorziening over islam en (homo)seksualiteit (m/v). De stichting is niet gebonden aan een bepaalde nationaliteit, etnische groepering, religieuze of politieke stroming

Islam en homoseksualiteit 2. Islam en homoseksualiteit Speech, 5-10-2001

Deel: ' Vliegenthart ropet op tot wederzijds respect Islam - Westen '
Lees ook