Maastricht Aachen Airport


Persberichten

Vliegtuig zakt na landing door landingsgestel
Een vliegtuig van Schreiner Airways is zaterdagmiddag om 15:08 uur na de landing door het landingsgestel gezakt. Er waren vijf personen aan boord die allen ongedeerd zijn gebleven. Het vliegtuig heeft de start- en landingsbaan lange tijd geblokkeerd., 18/06/2002

Tijdens het uitklappen van het landingsgestel heeft de captain geconstateerd dat de rechterpoot van het hoofdlandingsgestel mogelijk niet vergrendeld was. Daarom is het vliegtuig twee maal langs de toren gevlogen om de situatie visueel te laten inspecteren. Op het zicht bleek het landingsgestel uitgeklapt, waarna besloten is de landing in te zetten. Het vliegtuig is om 15:08 geland, waarbij de captain het vliegtuig zo lang mogelijk op de linkerpoot van het landingsgestel heeft laten rijden. Toen het toestel bijna stil stond en het naar rechts van de landingsbaan moest aftaxiën, zakte het door het landingsgestel. De bemanning en overige inzittenden zijn daarna ongedeerd uitgestapt. Het betrof een turbo-prop vliegtuig van het type Dash 8-300 dat plaats biedt aan maximaal 50 personen. Het toestel was een even na half drie opgestegen vanaf Maastricht Aachen Airport voor een zogenaamde lokale testvlucht.
Uit voorzorg stond de luchthavenbrandweer tijdens de landing naast de baan paraat.

Door het ongeval was de start- en landingsbaan lange tijd geblokkeerd. Een geplande chartervlucht van Transavia, van en naar Malaga, moest daardoor worden omgeleid naar Luik. De passagiers van deze vlucht zijn daarom per bus naar Luik vervoerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vliegtuig zakt na landing door landingsgestel '
Lees ook