Gemeente Gouda


03.011 vliegtuiggranaat bij ns-station verwijderd

datum: 11 februari 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Frans Bruijns
telefoon: 0182-588903

vliegtuiggranaat bij NS-station verwijderd

Op het terrein ten noordoosten van het NS station - hoek Burgemeester Jamessingel en de Spoorstraat - heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zojuist een vliegtuiggranaat verwijderd. Het gaat om een dertig kilo wegende granaat, type 60 LBS. Het projectiel is door de EOD afgevoerd en elders tot ontploffing gebracht. Vooraf uitgevoerd onderzoek toonde aan dat er geen gevaar bestond voor de omwonenden.

De granaat werd afgelopen vrijdag aangetroffen op het terrein van de NS waar de Stichting Bodemsanering NS sinds enkele weken bezig is met grondsanering. Het stuk grond waar voorheen een brandstoffenhandel was gevestigd, is in de volksmond bekend als het overschotje. Na overleg met de EOD werd duidelijk dat er geen direct gevaar bestond. Desondanks is de granaat nog dezelfde dag met een grote hoeveelheid zand afgedekt en is er voor gezorgd dat het terrein, met name ook in het weekend, niet toegankelijk was.

Afgelopen maandag heeft de EOD de granaat op locatie onderzocht. Op basis hiervan is besloten om de granaat van het terrein weg te halen en elders tot ontploffing te brengen.

Deel: ' Vliegtuiggranaat bij NS-station Gouda verwijderd '
Lees ook