VLM Airlines


VLM Airlines verruimt aantal lijnvluchten op Jersey

Nieuw project luidt commercile samenwerking in met flybe (ex-British European)


-copy persbericht-
Antwerpen, 22 juli 2002

VLM Airlines gaat met ingang van 29 juli a.s. het aantal verbindingen met het populaire Kanaaleiland Jersey opdrijven. Een en ander is te danken aan een commercile samenwerking met de onlangs tot flybe omgedoopte luchtvaartmaatschappij British European. De recent gefinaliseerde samenwerking houdt in dat VLM Airlines een eigen code toekent aan twee dagelijkse lijnvluchten van flybe tussen London City en Jersey.

Vanuit alle VLM-stations op het Europese vasteland (Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Rotterdam, Dsseldorf Mnchengladbach) worden op die manier dagelijkse verbindingen met het Kanaaleiland mogelijk via een korte tussenstop in London City Airport. Hiernaast blijft VLM Airlines vanuit Antwerpen, Rotterdam en Dsseldorf Mnchengladbach op zaterdag rechtstreekse retourvluchten op Jersey aanbieden.

De nieuwe dienstenregeling kan in detail worden geraadpleegd in het document in bijlage. Waar VLM Airlines tot nu toe enkel in de zomermaanden op de Kanaaleilanden vloog zal het nieuwe aanbod - met uitzondering van de rechtstreekse vluchten vanaf het vasteland - het hele jaar lang geldig zijn. De codeshare op de Jersey-vluchten loopt vooruit op een meer intensieve commercile samenwerking tussen VLM Airlines en flybe.

Aangezien beide maatschappijen een sterke positie hebben op London City Airport, worden via deze luchthaven soepele transfervluchten mogelijk op Belfast, Edinburgh en het eiland Man. Naar verwachting zal de samenwerking op dit punt operationeel worden bij de start van het winterseizoen (eind oktober).

Nieuwe lijndienst London City - Manchester start 9 september

Zoekwoorden:

Deel: ' VLM Airlines verruimt aantal lijnvluchten op Jersey '
Lees ook