Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

VMBO-leerlingen Florijn College scoren op Nationale Presentatiedagen

Breda/Tilburg, 14 maart 2003 - De VMBO-leerlingen van het Florijn College hebben zich prima gepresenteerd op de Nationale Presentatiedagen. Deze vonden gisteren en vandaag plaats in Tilburg. Slechts drie scholen kwamen in aanmerking voor een nominatie, waarvan dus één voor het Florijn College. Namens het VMBO van het Florijn College aan de Mgr. De Vetstraat gingen de leerlingen Kimberly Vrins en Mijke Machielse naar Tilburg en de docenten Harm van Kasteren en Angel Gelens.

Inhoud
Voorheen heetten deze dagen de Nationale Etaleerwedstrijd. De Nationale Presentatiedagen hebben nu meer een educatief karakter en worden georganiseerd voor leerlingen en docenten presentatie van de afdeling Handel / Verkoop en de afdeling Mode & Commercie. Leerlingen en docenten maakten tijdens de presentatiedagen kennis met de ondernemerspraktijk. Een gerenommeerde onderneming liet zien hoe zij het marketinginstrument 'presentatie' invult. De leerlingen mochten vervolgens binnen dit concept hun eigen creatieve invulling geven aan de 'presentatie'. Op vrijdag 14 maart werd een opdracht uitgewerkt. Een jury van het bedrijf nomineerde uiteindelijk 3 werkstukken.

Weer goede prestatie
Hoewel dit jaar meer de nadruk ligt op het educatieve karakter i.p.v. het wedstrijdkarakter, was het streven van de Florijnleerlingen om in elk geval een nominatie in de wacht te slepen. Alle deelnemers kregen van de sponsor van het evenement, een kledingzaak, de opdracht om een etalage te maken van één van hun kledinglijnen. Kimberly en Mijke kozen voor 'Artoni', casual kleding voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Voor het decor hadden zij gebruikt gemaakt van een schildersezel en een jongetje, dat eigenwijs een paar pencelen in de achterzak droeg. Daarnaast hadden zij verfvlakken als een lijn door de etalage lopen. Volgens de jury was de etalage creatief ingericht, aandacht trekkend en toegespitst op de doelgroep.

VMBO-etaleerdocent Harm van Kasteren is trots op zijn leerlingen: "Het is de eerste keer volgens deze nieuwe opzet en toch vallen we weer in de prijzen. Bij de voorloper van deze dagen, de Nationale Etaleerwedstrijden, heeft het Florijn negen keer de eerste prijs in de wacht gesleept. Verder een aantal keren op de tweede of derde plaats. We scoren dus bijna elk jaar wel goed. Ik ben ontzettend trots op Kimberly en Mijke. Zij zijn erg creatief omgegaan met de opdracht, waardoor een etalage ontstond die prima zou passen binnen een van de winkels van de opdrachtonderneming, zoals zij zelf aan hebben gegeven in de beoordeling. En dan zijn we dus goed bezig, want in principe proberen wij als handelsopleiding onze leerlingen een stukje commercie bij te brengen en dat hebben deze meiden nu dus prima vertaald in een etalage."

////

Deel: ' VMBO-leerlingen Florijn College scoren op Nationale Presentatiedagen '
Lees ook