Gemeente Oud-Beijerland

2002: VN jaar Duurzaam Toerisme

Eindelijk vakantie: bijkomen van de dagelijkse beslommeringen. Massaal trekken we erop uit naar een vakantiebestemming in een boeiende omgeving met lekker en gezond eten en drinken.

Toerisme en recreatie is een snelgroeiende bedrijfstak en is goed voor de werkgelegenheid en economie van een land. Maar helaas zorgt het ook voor ongewenste effecten, zoals negatieve gevolgen voor de plaatselijke natuur of cultuur van de bewoners.

Wilt u er zeker van zijn, dat u uw vakantie op een duurzame manier doorbrengt voor zowel mens en milieu. Let er dan op of uw vakantiebestemming over een VISIT keurmerk beschikt.

De VISIT keurmerken waarborgen kwaliteit. Zij laten u zien dat het milieu op de voorgrond staat. De samenwerkende VISIT keurmerken staan garant voor inspanningen op het gebied van energie- en waterbesparing, gescheiden afval, gebruik van regionale (biologische) producten en informatie over natuur en milieu. In Nederland doet de Milieubarometer mee met meer dan 300 campings, vakantieparken en groepsaccommodaties. VISIT is een initiatief van ECEAT, uitgever van de groene vakantiegids met daarin ruim 1.500 kampeer en logeer accommodaties op het Europese platteland.

Deel: ' VN jaar Duurzaam Toerisme in Oud-Beijerland '
Lees ook