Ingezonden persbericht


Beroemdheden komen in actie voor vrouwelijke vluchtelingen

VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR organiseert veiling op eBay

Amsterdam, 7 juni 2002 - In verband met de viering van Wereld Vluchtelingen Dag op 20 juni hebben de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) en de online handelsplaats eBay besloten hun krachten te bundelen om een groot aantal buitengewone items onder de veilinghamer te brengen. In 2002 nam de UNHCR het besluit om eer te bewijzen aan de meer dan 10 miljoen vrouwelijke vluchtelingen wereldwijd, vanwege de zeer zware leefomstandigheden waarmee zij worden geconfronteerd.

Internationale eBay sites en lokale VN Vluchtelingenorganisaties in een groot aantal landen in de wereld (Frankrijk, Duitsland, Australië, Oostenrijk, België, Zwitserland, Canada, Spanje, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nieuw-Zeeland en Nederland) ondersteunen dit evenement. Degenen die een bod uit willen brengen, kunnen via hun lokale eBay-site aan de veiling deelnemen. Nederlandse internetgebruikers kunnen de veilingen bereiken via www.eBay.nl.

Internetgebruikers wereldwijd worden van 10 tot 20 juni in de gelegenheid gesteld een bod uit te brengen op een groot aantal items die in het bezit zijn van beroemde vrouwen, of die door vrouwen of voor vrouwen zijn gecreëerd. Onder andere de volgende artikelen worden geveild:


* Een door Naomi Campbell gesigneerd topje.


* Een door Michael Schumacher gesigneerde model-auto.

* Een tennisracket van Martina Hingis, dat bovendien door haar is gesigneerd.

Daarnaast hebben onder andere Angelina Jolie, Carole Bouquet, Meryl Streep, Cate Blanchett, alsmede de kledingontwerpers Sonia Rykiel, Agnes B, Lorris Azzaro, Paco Rabanne, Wolfgang Joop en Christian Lacroix hun medewerking toegezegd; zij zullen één of meerdere items voor de veiling beschikbaar stellen.

Op de Wereld Vluchtelingen Dag zelf zal er een live evenement worden gehouden in de "Espace Paul Ricard" in Parijs, waar genodigden bij elkaar komen om op te bieden tegen internetgebruikers wereldwijd voor de items op eBay. Het evenement zal worden geleid door de bekende Franse veilingmeester Maître Cornette de Saint Cyr.

De opbrengsten van deze veilingen komen geheel ten goede aan de UNHCR en haar programma's voor vrouwelijke vluchtelingen.

Over UNHCR
In Afghanistan, in Tanzania, in de Balkan en in de rest van de wereld, maken vrouwen en kinderen ongeveer 80 procent uit van de totale vluchtelingenpopulatie. Zonder de bescherming van hun huizen, echtgenoten en hun regeringen, zijn de vrouwelijke vluchtelingen het meest kwetsbaar. Zij moeten de ontberingen ondergaan van ballingsschap en dakloosheid, pesterijen of onverschilligheid van de autoriteiten, en ook vaak huiselijk- en sexueel geweld. De UNHCR werd in 1951 opgericht door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De organisatie komt op voor de belangen van ontheemde mensen, door ze te voorzien van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen en door het zoeken naar goede lange-termijn oplossingen voor hun benarde positie. De UNHCR is een van de belangrijkste humanitaire organisaties in de wereld en helpt bijna 22 miljoen mensen.

Over eBay®
Met meer dan 46 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is.
eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

Deel: ' VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR organiseert veiling op eBay '
Lees ook