VNU


------------------------------------------------------------------------------

Haarlem, 14 oktober 1999

VNU BEREIKT AKKOORD MET STAF FEDERAL TRADE COMMISSION IN VERBAND MET OPENBAAR BOD OP NIELSEN MEDIA RESEARCH

VNU heeft met de Staf van de Federal Trade Commission in de Verenigde Staten overeenstemming bereikt over de inhoud van een akkoord, de zogeheten consent decree. Het akkoord zal ter goedkeuring aan de Federal Trade Commission worden voorgelegd. Als de Federal Trade Commission de consent decree accepteert, kan VNU Nielsen Media Research overnemen volgens het eerder aangekondigde openbare bod op alle uitstaande gewone aandelen van Nielsen Media Research. Onder de overeenkomst heeft VNU er mee ingestemd haar Amerikaanse werkmaatschappij Competitive Media Reporting (CMR) te verkopen. Bij CMR zijn VNU's activiteiten op het gebied van het meten van advertentiebestedingen ondergebracht. VNU blijft actief in deze markt via Monitor-Plus, een onderdeel van Nielsen Media Research.

Met de acceptatie door de Federal Trade Commission zal VNU in staat zijn de acquisitie van Nielsen Media Research te voltooien. Het bod blijft onderworpen aan bepaalde andere voorwaarden. Het openbaar bod op alle uitstaande gewone aandelen van Nielsen loopt volgens het huidige schema af op vrijdag 15 oktober 1999 (12.00 uur 's nachts, lokale tijd New York City).

Zoals eerder aangekondigd hebben VNU en Nielsen ieder op 3 september 1999 een verzoek om aanvullende informatie ontvangen van de FTC krachtens de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act van 1976 in verband met het openbaar bod van VNU op alle uitstaande aandelen van Nielsen.

Deel: ' VNU bereikt akkoord openbaar bod op Nielsen Media Research '
Lees ook