Nederlandse Vereniging van journalisten

VNU/Felicitas:
Bladen naar felicitatiedienst

VNU wil de tijdschriften Kinderen en Ouders van Nu onderbrengen bij dochteronderneming Felicitas. Tot Felicitas behoort het blad Groter Groeien. VNU garandeert dat de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van Kinderen en Ouders van Nu gelijk blijven. Dat geldt echter niet voor nieuwe collega's.
Toen VNU ooit de felicitatiedienst Felicitas inlijfde, weigerde de uitgever de opvoedtitel Groter Groeien, een uitgave van Felicitas, onder te brengen in het VNU's kindercluster. De dienst uit Alphen aan de Rijn is vooral bekend van de verrassingspakketten, zoals 'de blijde doos' en de 'wedding box'.
Groter Groeien bleef onder de hoede van dochtermaatschappij Felicitas, zonder dat de medewerkers konden profiteren van de arbeidsvoorwaarden van VNU. Evenmin was de CAO Publiekstijdschriften voor de redacteuren van toepassing, ondanks inspanningen van de NVJ. Inmiddels zijn de plannen van VNU gewijzigd. VNU wil toe naar een samenwerkingsverband, waarin Groter Groeien, Ouders van Nu en Kinderen gezamenlijk worden ondergebracht. Deze samenwerking verschaft een sterkere positie om de jonge gezinnen-markt, aldus VNU. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn, omdat de 30 medewerkers van Kinderen en Ouders van Nu makkelijker zijn over te plaatsen naar Alphen aan den Rijn, dan de circa 100 medewerkers van Fecilitas onder te brengen in Hoofddorp.
VNU heeft de garantie afgegeven dat de voorwaarden voor de medewerkers van Ouders van Nu en Kinderen gelijk blijven, maar dat geldt niet voor nieuwe collega's. 'Zij moeten genoegen nemen met de lagere arbeidsvoorwaarden van Felicitas' zegt NVJ-secretaris Yvonne Dankfort. 'Wij gaan er vanuit dat de CAO Publiekstijdschriften van toepassing moet zijn en dat de voorwaarden van VNU gehanteerd blijven. De NVJ gaat zich de komende tijd hiervoor inspannen.'

Deel: ' VNU wil tijdschriften onderbrengen bij Felicitas '
Lees ook