PERSBERICHT

Amsterdam, 29 juni 1999

VNU wint kort geding tegen The Monster Board

Vandaag heeft de president van de rechtbank te ´s-Gravenhage, Mr J. W. du Pon, VNU in het gelijk gesteld in een kort geding tegen The Monster Board. The Monster Board, een vacaturesite op Internet, adverteerde in de Internet zoekmachine Vindex met het trefwoord `Intermediair´: de merknaam van het welbekende vacaturetijdschrift en de vacaturesite van VNU. Wereldwijd is deze uitspraak het eerste vonnis dat een rechter uitspreekt over deze wijze van adverteren.

Zoekmachines op Internet bieden adverteerders de mogelijkheid om te adverteren door ´magneetwoorden´ af te kopen. Internetbezoekers, die in de zoekmachine Vindex het woord Intermediair intypen, worden geconfronteerd met de advertentiemededeling van The Monster Board, via welke direct doorgeklikt kan worden naar de website van The Monster Board. De rechter oordeelt dat The Monster Board aldus inbreuk maakt op de merkrechten van VNU ten aanzien van het woord Intermediair.

VNU is van oordeel dat The Monsterboard door deze wijze van adverteren meelift op het succes van de Intermediair Online, aangezien deze site de meest bezochte vacaturesite van Nederland is.

The Monster Board is bevolen zich te onthouden van het adverteren via het trefwoord Intermediair, op straffe van een dwangsom van tienduizend gulden per dag.

Intermediair Online is een vacaturesite met dagelijks actualiteiten over arbeidsmarkt- en loopbaanontwikkelingen voor hoogopgeleiden die op een efficiënte manier op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De vacaturebank op de site bevat wekelijks circa 1750 vacatures, afkomstig uit onder andere Intermediair, Computable, Technisch Weekblad, PW Vakblad voor personeelswerk en Starters. Wekelijks ontvangen 50.000 abonnees per email een persoonlijke selectie uit deze vacatures door middel van de kosteloze vacatureservice. Speciale diensten van Intermediair Online zijn het Salariskompas, de rubriek Werk & Recht en diverse interactieve persoonlijkheidstesten.

Deel: ' VNU wint kort geding tegen The Monster Board '
Lees ook