Vobra Special Petfoods winnaar 2015 honden- en kattenvoedingsbranche


ROTTERDAM, 20151116 -- Vobra Special Petfoods is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot winnaar 2015 in de honden- en kattenvoedingsbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming binnen haar branche, met een zeer sterke positionering. ‘Vobra Special Petfoods speelt goed in op de nieuwste ontwikkelingen in honden- en kattenvoeding en wordt algemeen als één van de leidende bedrijven in haar branche gezien. Zij weet haar grote kennis van dierenvoeding uitstekend te combineren met een klantgerichte aanpak, waardoor zij een grote mate van klanttevredenheid bij haar klanten weet te bereiken.’

Vobra Special Petfoods vindt haar oorsprong in 1932 en heeft zich vanaf 1970 gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige honden- en kattenvoeding. Het familiebedrijf beschikt over twee fabrieken in Loosbroek en Veghel en voert de eigen merken CaroCroc, CASA-FERA, Impress Your Dog en SANIMED. Daarnaast produceert het ook vele Private labels voor andere bedrijven. Vobra staat bekend om haar kwaliteit, exclusiviteit en innovatie en levert haar producten in meer dan 25 landen wereldwijd.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Vobra Special Petfoods een vooruit­strevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Vobra, want haar grote kracht is dat zij continu nieuwe producten ontwikkelt en verbetert, die goed doordacht zijn en uitstekend zijn afgestemd op de wensen van de klant. Zij onderscheidt zich onder meer door een zorgvuldige en duurzame productie met gebruikmaking van de meest moderne machines.’

Hoge productkwaliteit
De jury prijst met name de hoge kwaliteit van haar producten, die in de markt zeer goed worden gewaardeerd en de grote mate van flexibiliteit en innovatie die zij in alles aan de dag legt. ‘Vobra beschikt over een eigen afdeling R&D waar, in nauw overleg met de opdrachtgever, nieuwe recepturen worden ontwikkeld. De klant heeft de keuze tussen geëxtrudeerd en geperst voer – elk met zijn specifieke voordelen – en kan daarnaast nog kiezen uit toevoeging van vers vlees, unieke ingrediënten en tientallen vormen en coatings’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Vobra Special Petfoods hoog in het vaandel. De onderneming heeft duidelijke normen en waarden geformuleerd en neemt bij de uitvoering van haar kernactiviteiten verantwoordelijkheid voor het milieu en de sociale context.  ‘Zo wordt er veel aandacht besteed aan hergebruik van water en lucht en heeft men sinds enige tijd enkele elektrische auto’s in gebruik. Ook bij de recente aanschaf van een nieuwe extruder is goed gelet op de energiezuinigheid’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://vobra.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Vobra Special Petfoods winnaar 2015 honden- en kattenvoedingsbranche '
Lees ook