Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Universiteit Leiden

VOC openbare lezingen en boekpresentaties

5 juni 2002
Uitnodiging aan de media

Ter afsluiting van de Studium Generale-serie 'Kennis en Compagnie: De VOC en de moderne wetenschap' en het congres 'Conqueste en schenkagie, de VOC tussen oorlog en diplomatie'
worden op zaterdag 8 juni twee openbare lezingen gehouden en twee boeken gepresenteerd.

Dr. J. van Goor van de Universiteit Utrecht zal een lezing houden getiteld: 'De VOC in de historiografie; imperialist en multinational '. Prof.dr. M. Ricklefs van de Universiteit van Melbourne zal spreken over: 'De VOC en de gewelddadige wereld van het vroegmoderne Azië'.

Aansluitend worden de volgende boeken gepresenteerd aan ir. E. Hessing, voorzitter van de Stichting Viering 400 jaar VOC en aan ir. J.E.J. van Bergen, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden:

? De Verenigde Oost-Indische Compagnie tussen oorlog en diplomatie (verzamelbundel).

? François Valentijn: Van Oud en Nieuw Oost Indië. (Heruitgave van het magnum opus van de achttiende-eeuwse geschiedschrijver François Valentijn, door uitgeverij Van Wijnen te Franeker).

Ook zal de dagvoorzitter, prof.dr. J.L. Blussé, het NWO programma 'Towards a New Age of Partnership' (TANAP) introduceren waarin onderzoek gedaan wordt naar de archieven van de VOC in samenwerking met het Algemeen Rijksarchief (ARA), de onderzoekschool voor Aziatische, Afrikaanse en Amerindische Studies (CNWS) en de Nationale Unesco Commissie (NUC).

Deze middag begint om 14:00 in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, Rapenburg 73.

Mediavertegenwoordigers zijn hierbij van harte welkom. De inschrijving voor het publiek is al gesloten.

Aanmelding voor en meer informatie over deze publieksmiddag bij i.ooms@let.leidenuniv.nl

Deel: ' VOC openbare lezingen en boekpresentaties '
Lees ook