PERSBERICHT

Vodafone Limited, UK, kiest voor de WAP Service Broker™ van CMG om direct WAP-diensten op de markt te brengen

Cannes, 2 februari 2000 Vodafone Ltd heeft een overeenkomst met CMG Telecommunications gesloten voor het leveren van de WAP Service Broker™ oplossingen. Het Wireless Application Protocol (WAP) biedt de gebruiker van mobiele telecommunicatie rechtstreeks toegang tot Internet en intranetten. Dit protocol combineert de eenvoud van surfen op Internet met het gemak van bellen.

CMG's WAP Service Broker™ is begin 2000 geïnstalleerd bij Vodafone Ltd in Engeland en zal met directe ingang uitgebreide WAP-diensten aan Vodafone abonnees verlenen. Vodafone Ltd is onderdeel van de Vodafone-AirTouch Group, 's werelds grootste operator in mobiele telecommunicatie met meer dan 35 miljoen abonnees in 24 landen.

"Wij hebben gekozen voor de WAP Service Broker omdat CMG een turn-key, telco-standaard, full service oplossing biedt, inclusief de verdere ontwikkeling van WAP en de systeemintegratie," aldus Alan Harper, managing director van Vodafone UK. "Na een zorgvuldige evaluatie van alle beschikbare WAP-gateway producten hebben wij vastgesteld dat CMG de meest solide en schaalbare telecommunicatie oplossing biedt."

"Wij zijn natuurlijk heel blij dat Vodafone, Engelands grootste mobiele operator, heeft gekozen voor onze WAP Service Broker. De beslissing van Vodafone om deze belangrijke opdracht aan CMG te gunnen, toont aan dat wij op de juiste weg zitten. Onze oplossing stelt operators in staat om de vele mogelijkheden voor WAP-diensten snel te commercialiseren. Deze opdracht onderstreept onze leidende positie in de verwerking van (tekst)berichten voor mobiele telefonie en in het ontwikkelen van het mobiele Internet.", aldus Peter Maathuis, Vice President Global Sales & Marketing.

De WAP Service Broker™ volgt de WAP 1.1 standaarden volledig en biedt de operator en eindgebruiker volledige controle over het gebruik. De oplossing ondersteunt ook de huidige, niet WAP, telefoons waardoor een snelle marktpenetratie gerealiseerd kan worden.


- Einde -

Achtergrondinformatie

CMG Telecommunications is een toonaangevend leverancier die wereldwijd oplossingen biedt op het gebied van berichtenverkeer en toegang binnen de mobiele telecommunicatie. CMG ontwikkelt kwaliteitsoplossingen in nauwe samenwerking met de operators van de netwerken. Tot op heden hebben wij meer dan 100 van deze kwaliteitsoplossingen geleverd aan 65 operators over de gehele wereld. Deze worden alom erkend als de best verkrijgbare oplossingen, waarbij de operator er minimaal aan te pas komt, terwijl de prestaties en de beschikbaarheid optimaal zijn. Onder de portfolio met producten vallen onder meer de WAP Service Broker™, Mobiele E-mail, Short Message Service Centre en het Cell Broadcast Systeem. Meer informatie over CMG Telecommunications kunt u vinden op: www.cmgtelecom.com.

CMG Telecommunications is een onderdeel van CMG plc, een vooraanstaande Europese groep op het gebied van IT dienstverlening, die over de gehele wereld oplossingen voor bedrijfsinformatie levert middels consultancy, systeemontwikkeling, toepassingen in programmatuur en managed services. CMG werd in 1964 opgericht en heeft thans meer dan 8.000 werknemers in dienst. De groep is genoteerd aan de beurzen in Londen en Amsterdam.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Renate van Berchum
Tel: 030 23 39 300
Fax: 030 23 39 490
E-mail: press.telecom@cmg.com

Vodafone AirTouch is 's werelds grootste onderneming in mobiele telecommunicatie, die meer dan 35 miljoen klanten in 25 landen op vijf verschillende continenten bedient. Zij is in grootte de tweede onderneming in de Londense FTSE Index. In het Verenigd Koninkrijk is Vodafone als operator van mobiele telecommunicatie marktleider met alleen in dat land al bijna acht miljoen klanten. Vodafone is in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe ook marktleider met betrekking tot het verzenden van mobiele data en tekstberichten via mobiele telecommunicatie. Zij heeft thans meer dan 2 miljoen klanten die gebruik maken van de mogelijkheid om tekstberichten te verzenden, resulterend in zo'n 70 miljoen verzonden berichten per maand.

Als pionier in het mobiele Internet, was Vodafone de eerste operator in het Verenigd Koninkrijk die via pipex een rechtstreekse verbinding met het Internet bood en die begin december met Vodafone Interactive een portal service voor mobiel internetten op de markt bracht. In december heeft Vodafone ook aangekondigd samen met BBC News een systeem te ontwikkelen, waarbij Vodafone-abonnees het BBC News Online kunnen ontvangen.

Deel: ' Vodafone en CMG Telecommunications leveren samen WAP '
Lees ook