Ingezonden persbericht


Vodafone kiest Followap voor levering Instant Messaging, Presence and Location-services aan meer dan 93 miljoen klanten

Amsterdam, 16 juli 2001 - Vodafone, 's werelds grootste mobiele telecombedrijf, heeft gekozen voor Followap als leverancier van systemen voor Instant Messaging Presence and Location (IMPL). Vodafone krijgt de beschikking over een standaard IMPL-oplossing voor de hele Vodafone Group, waarmee zij de grootste gemeenschap voor draadloze Instant Messaging realiseert. De bewezen technologie, de hoogwaardige kwaliteit en de snelle time-to-market van Followap gaven voor Vodafone de doorslag.

Via iFollow, het platform voor Instant Messaging van Followap, kunnen abonnees van Vodafone wireless communities vormen, deelnemen aan chatsessies en communiceren met vrienden via mobiele telefoons, pc's, PDA's en andere draadloze internetapparatuur. In de huidige netwerkinfrastructuren van Vodafone wordt iFollow reeds gebruikt. Het platform zal ook worden overgezet naar de UMTS-netwerken.

"Na evaluatie van een aantal platforms voor Instant Messaging, hebben wij gekozen voor Followap omdat de systemen voor collaborative messaging van dit bedrijf de beste mogelijkheden voor eindgebruikers bieden. Followap streeft er net als Vodafone naar om geavanceerde services voor Mobile Instant Messaging te bieden en zo de grootste wereldwijde draadloze gemeenschap te vormen. Wij willen onze klanten over de hele wereld een compleet pakket van hoogwaardige mobiele services bieden", aldus Fritz Joussen, Director Global Product Management van Vodafone. "Bovendien kunnen klanten nu voor het eerst draadloze gemeenschappen vormen ongeacht het Vodafone-netwerk waartoe ze behoren. Dit is een totaal nieuwe ontwikkeling op de markt voor Mobile Instant Messaging."

"Wij zijn er trots op dat het grootste mobiele telecombedrijf ter wereld heeft gekozen voor iFollow als platform voor IMPL-services", zegt Tommy Volsen, COO van Followap. "Deze beslissing versterkt onze positie als toonaangevend leverancier van mobiele IMPL-systemen. Wij willen mobiele exploitanten helpen hun klanten geavanceerde messaging-services te bieden die meer inkomsten genereren en die probleemloos kunnen worden overgezet naar de nieuwste infrastructuren."

Vodafone

Vodafone is het grootste mobiele telecombedrijf ter wereld met meer dan 93 miljoen klanten. De onderneming heeft belangen in mobiele netwerken in 29 landen verspreid over alle continenten.

Followap

Followap is een leverancier van platforms en oplossingen voor Instant Messaging Presence and Location (IMPL) ten behoeve van mobiele telecomaanbieders. Het belangrijkste platform, iFollow, werd in december als eerste IMPL-platform voor commerciële doeleinden opgezet door Eircell, een vooraanstaande mobiele exploitant in Ierland, onderdeel van de Vodafone Group.

Followap biedt mobiele exploitanten geavanceerde community-services waarmee zij hun inkomsten kunnen verhogen. Dit doet het bedrijf door aanhoudend nieuwe messaging-producten op de telecom-markt te introduceren.

Followap biedt services voor volledige integratie en aanpassing aan de specifieke vereisten van haar klanten, en levert veelomvattende technische

Zoekwoorden:

Deel: ' Vodafone kiest Followap voor levering Instant Messaging '
Lees ook