VODAFONE
https://www.vodafone.nl

Vodafone neemt het voortouw in het recyclen mobiele telefoons

Campagne goed voor het milieu én voor het goede doel

Maastricht, 24 maart 2003 . Vodafone is de eerste mobiele operator in Nederland die haar klanten actief oproept om hun oude mobieltje in te leveren voor recycling. Het programma gaat op 1 april van start. Per ingeleverde mobiele telefoon geeft Vodafone 5 euro aan een goed doel. Met dit unieke initiatief geeft Vodafone blijk van haar betrokkenheid bij het milieu.

Nederland telt meer dan 12 miljoen gebruikers van een mobiele telefoon. Een gemiddelde klant koopt om de twee jaar een nieuw toestel. Vodafone neemt de verantwoordelijkheid voor haar omgeving serieus en helpt daarom actief bij het hergebruik en milieu-vriendelijk recyclen van mobiele telefoons, batterijen en accessoires.

De recycling wordt verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf, dat volledig werkt conform bestaande en op handen zijnde milieuwetgeving. Componenten en materialen worden waar mogelijk opnieuw gebruikt en weer in omloop gebracht. Minder dan 1% van het materiaal wordt op een veilige manier afgevoerd.
Vodafone maakt het recyclen van een oude telefoon zo gemakkelijk mogelijk en brengt deze milieuvriendelijke oplossing onder de aandacht van het grote publiek in de Vodafone City Point en Business Point vestigingen.

Klanten die hun oude toestel inleveren steunen op die manier Vodafone.s bijdrage aan het ideële werk van de Vodafone Netherlands Foundation. De voornaamste begunstigde van het recyclingprogramma is .Stichting De Opkikker., een stichting die speciale dagen organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun familie.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 28 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 7 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Op haar website besteedt Vodafone veel aandacht aan de sociale functie van het bedrijf. U kunt hier meer over lezen door te klikken op .Verantwoord ondernemen. in het gedeelte .Over Vodafone. op www.vodafone.nl.

Meer informatie over .Stichting De Opkikker. vindt u op www.opkikker.nl.

Deel: ' Vodafone neemt het voortouw in het recyclen mobiele telefoons '
Lees ook