Voedingscentrum
Hoe herken ik Belgische Coca Cola producten?

16-6-99

In verband met de ziekteverschijnselen in België na de consumptie van Coca-Cola-producten, heeft Coca-Cola Nederland uit voorzorg besloten de import uit België direct stop te zetten en alle uit België afkomstige producten uit de schappen te nemen.

Het gaat om onderstaande producten:

- Blikverpakkingen: Nestea, Minute Maid, Bonqua, Aquarius, Fernandes, Fanta Cassis, Fanta orange light, Cafeïne Free Coca-Cola light, Cherry Coke en Sprite.

- Belgische actie-blikverpakkingen: Coca-Cola met zwarte band met opdruk 'Originals' en Coca-Cola light met zwarte band met opdruk 'originals'

- 500 cc PET-flesjes: Coca-Cola, Coca-Cola light, Cherry Coke, Fanta, Sprite, Nestea en Aquarius

- Glazen literverpakkingen: Coca-Cola, Coca-Cola light, Fanta, Sprite en Fernandes

Als de eerste cijfers van de streepjescode op een Coca-Cola product begint met het Belgische nummer '54', dan hoeft dit niet te betekenen dat het om een risicovol product gaat.

De eerste cijfers van de streepjescode op de verpakking, dat verwijst naar een land, zegt alleen dat die code in het betreffende land is aangevraagd en toegekend. Dus, een streepjescode die begint met 87 is afgegeven door EAN-Nederland en met 54 door EAN-België. Een fabrikant die in verschillende landen hetzelfde product produceert kan aan die producten dus één streepjescode geven. Het land waarin de streepjescode aan een product wordt toegekend hoeft dus niet hetzelfde land te zijn als het land waar het product wordt geproduceerd. De streepjescode geeft dus geen zekerheid over het land van herkomst. Vaak is daarover wel aanvullende informatie op het etiket aanwezig, zoals ' bottled in '...', made in '..., manufactured in '... enz. Ook de logo's van de Europese Unie geven de herkomst van traditionele producten aan.

Op het etiket moet altijd de naam en het adres of de vestigingsplaats van de fabrikant, de importeur of de verkopende instantie staan vermeld. Ook deze informatie geeft geen zekerheid over de plaats van herkomst. Wel biedt dit de mogelijkheid om informatie te vragen. Het servicenummer van Coca-Cola is 0900-8474 (24 uur per dag)

Deel: ' Voedingscentrum Herkennen Belgische Coca Cola producten '
Lees ook