AFC Ajax

Ajax heeft eindelijk een nieuwe linksback
Amsterdam, donderdag 26 augustus 1999

Al maanden had Ajax hem op het oog: de Roemeen Christian Chivu. In de zoektocht naar een nieuwe linksback werd hij deze week aangetrokken van Universitatea Craiova. Voor directeur spelersbeleid Danny Blind is de puzzel voorlopig compleet.

Na het vertrek van Frank de Boer is Ajax op zoek gegaan naar een nieuwe linksachter. De lege plek werd vorig seizoen verrassend goed opgevangen door tweede elftalspler Tim de Cler.

'De meest ideale situatie is als bij Ajax alle posities zijn bezet,' aldus Blind. 'We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we nog op zoek waren naar een linksback. Maar we blijven altijd alert of we de selectie nog kunnen versterken.'

Vorig weekend bekeek een delegatie van Ajax Chivu in Roemenie. Jan Wouters en Jan Olde Riekerink zagen Universitatea Craiova met 2-0 verliezen, maar raakten overtuigd van de kwaliteiten van Chivu.

'Hij is een sterke linksachter,' aldus Blind die ook bij het duel aanwezig was. 'Maar ook in het centrum van de verdediging kan hij goed uit de voeten.'

Vorig seizoen trokken de grote drie van Boekarest -Steau, Dinamo en Rapid- aan het talent. Zijn vader raadde hem aan naar Universitatea Craiova, de ploeg waar de oud-international vroeger zelf voor uitkwam.

'Mijn hart ligt in de Craiova, het zuid-westen van Roemenie,' vertelt Chivu. 'Maar ik heb altijd gedroomd van Ajax. Het eerste voetbalshirt dat ik kreeg was er een van Ajax. Naar Amsterdam gaan voelt toch ook wel een beetje als thuiskomen. Ik wil met Ajax naar de top'

Jan Wouters kan nog niet direct over zijn nieuwe aanwinst beschikken. Afgelopen woensdag speelde de 18-jarige zijn eerste A-interland (tegen Cyprus) en nu is hij weer opgeroepen. De jonge Roemeen vertrekt zondag naar zijn land voor twee kwalificatie-interlands. Op 8 september is hij terug.


Deel: ' Voetbal Christian Chivu tekent bij Ajax '
Lees ook