Ingezonden persbericht

Voetballertjes uit Haarlem schitteren in het Santiago Bernabéu Stadion

Madrid, 9 oktober 2011 - Het team uit Haarlem dat op 4 juni j.l. in Rotterdam de finale won om de Nederlandse Danone Nations Cup, schitterde zondag 9 oktober tijdens de slotdag van het driedaagse wereldkampioenschap voetbal voor kinderen van 10 tot 12 jaar in een vrijwel uitverkocht Santiago Bernabéu. De jonge voetballers wonnen met 1 - 0, overtuigend, van Algerije in hun afsluitende wedstrijd en veroverden zo de 35-ste plaats in het toernooi. Kampioen, in de thuishaven van Real Madrid, werd Brazilië door een 5 - 0 winst tegen Thailand.

Vier dagen verbleven de jonge spelers uit Nederland in Madrid. Na de loting, op donderdag 6 oktober, werd op vrijdag en zaterdag het wedstrijdschema doorlopen. Het team uit Haarlem kwam ondermeer uit tegen de nationale teams van België, Japan, Uruguay, Australië, Guatamala en Haïti. Op zondag 9 oktober werd de afsluitende wedstrijd voor de 35-ste en 36-ste positie gespeeld tegen het team uit Algerije. In de 11-de minuut wist de jonge Haarlemmer Faissal Ben Haddi de stand op 1 - 0 te brengen. Het Algerijnse team wist nog wel eenmaal te scoren maar dat doelpunt werd door het arbitrageteam afgekeurd. Daarmee eindigde het Nederlandse team op de 35-ste plaats.

Gregory Hellings, de coach van het team uit Haarlem, kijkt met voldoening terug op het toernooi: "Mijn team heeft het na een wat teleurstellende start écht geweldig gedaan, het is een heel sportief toernooi geweest en voor alle jongens is het een onvergetelijke ervaring om aan dit wereldkampioenschap te kunnen deelnemen. En dan nog wel in het prachtige Santiago Bernabéu stadion".

De jonge spelers komen maandag 10 oktober weer aan op Schiphol.

Over Danone Nederland
Danone Nederland is onderdeel van de Groupe Danone. De Groupe Danone is met sterke A-merken als Danone, Evian en Nutricia, één van 's werelds meest toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie met activiteiten in meer dan 150 landen.

Met het ondersteunen en organiseren van de Danone Nations Cup in ons land neemt Danone Nederland haar verantwoordelijkheid om een gezonde leefstijl te bevorderen en kinderen de kans te geven om hun droom, het deelnemen aan en heus wereldkampioenschap, te realiseren.

Deel: ' Voetbaljeugd Haarlem schittert in Santiago Bernabéu Stadion, Madrid '
Lees ook