Voetballer scoort met zelfspot


Hugo Borst: ‘Boerebach laat ons nadenken en lachen’

BOEK OP LANGEDIJK, 20111205 -- Ex-profvoetballer Michel Boerebach, heeft een voltreffer op zijn naam gebracht met het boek Zelfspo(r)t. Deze bundel korte verhalen bewijst dat Boerebach misschien wel net zo’n goede schrijver is als dat hij was als topvoetballer: vol humor, relativeringsvermogen en een scherp oog voor bijzondere mensen en dingen. Boerebach kwam enkele jaren geleden in het nieuws door het tragische verlies van zijn beide zoontjes. Het boek dat hij over dat drama schreef sprak vele mensen aan en wordt nog steeds goed verkocht.

Triomfen vierde Boerebach bij clubs als FC Twente, het Spaanse Real Burgos, Roda JC, PSV en Go Ahead Eagles, waar hij  tegenwoordig assistent-trainer is. In zijn vrije tijd voetbalt hij nog in het derde van SVL in zijn woonplaats Lelystad.


Eén van de grootste fans van Boerebach is voetbalkenner en schrijver Hugo Borst, die voor Zelfspo(r)t het nawoord verzorgde: ‘Ik was werkelijk stomverbaasd over de kwaliteit van de columns. Misschien wel omdat ik ook in hem die eeuwige voetballer zag, die ietwat verwende, net iets te oppervlakkige, gemakzuchtige prof. Michel zet onze verbeelding aan het werk, laat ons nadenken en lachen. Michel is een geestige man, hij is bereid zichzelf als voetballer en als mens stuk te relativeren. Hij durft uit te weiden over de fouten die hij in een vorig leven heeft begaan en doet dat op zo’n meedogenloze of droogkomische toon dat je meteen van hem gaat houden. Ernst en tragikomische toestanden wisselen zich in een aangenaam tempo af.’


Voor Zelfspo(r)t maakte Boerebachs collega en vriend Paul Bosvelt de omslagtekening, terwijl voetbalcommentator Leo Driessen het voorwoord schreef. Zelfspo(r)t is overal verkrijgbaar, in de boekhandel en online, voor € 13,50. ISBN 97890 8548 3113.


Deel: ' Voetballer scoort met zelfspot '
Lees ook