VoetbalOnline.nl overgenomen


Oudste online voetbalcommunity van Nederland in nieuwe handen

BEVERWIJK, 20090707 -- VoetbalOnline.nl is sinds juni van dit jaar, ruim tien jaar na oprichting, in nieuwe handen. In 1999 werd VoetbalOnline gestart met het doel om het laatste voetbalnieuws als eerst online te zetten en een platform te verschaffen voor alle voetballiefhebbers. "We zochten naar uitbreiding van onze diensten en online bereik, en wat is er nu mooier dan vlak voor de start van het WK voetbal 2010 een voetbalwebsite over te nemen. Ik ben blij dat ik beroepsmatig iets met mijn passie voor de bal kan doen. Ook al is dat vooral online." aldus Koen Kastermans, de nieuwe eigenaar van VoetbalOnline.

Voormalig eigenaar en hoofdredacteur Bob Heerkens blijft betrokken bij de website. Hij zal vooral de redactie en de online promotie voor zijn rekening nemen. Heerkens: "We gaan op zoek naar nieuwe, gepassioneerde redacteuren die het leuk vinden om over voetbal te schrijven en onze redactiestaf willen komen versterken."

Meerdere websites
Bij de overname zijn meerdere online uitgaves gemoeid. Zo zullen ook de websites WK.nl, EK.nl, Eerstedivisie.info, Voetbalglamour.nl en Voetbaldigitaal.nl van eigenaar verwisselen. "Voor EK.nl en WK.nl hebben we ook andere plannen" laat Kastermans weten. "Deze websites willen we verder gaan uitbreiden met andere grote sporten. Ieder jaar zijn er tenslotte meerdere WK's en EK's van sporten zoals schaatsen, hockey en judo. Daar willen we meer mee gaan doen."

WK.nl wordt d ingang voor nieuws, informatie en leuke diensten rondom het komende WK voetbal van 2010.

Metamorfose
VoetbalOnline heeft inmiddels al een metamorfose ondergaan. De website is geheel vernieuwd en ook het aanbod van diensten is uitgebreid. VoetbalOnline is sinds 1999 vooral een op nieuws gebaseerde community, maar daar blijft het niet bij. Het wordt nu ook een plek waar je voetbalgames kunt spelen, de laatste rangen en standen van voetbalwedstrijden kunt nalezen en zelfs voetbalkleurplaten voor de kleinste voetbalfanaten kunt vinden.

Een van de nieuwe diensten is een e-maildienst waarbij leden van VoetbalOnline exact kunnen aangeven over welk voetbalnieuws ze dagelijks op de hoogte gehouden willen worden. Ben je als liefhebber voornamelijk genteresseerd in wedstrijdnieuws rondom Ajax, AZ en PSV dan kun je dat zo specifiek aangeven en dan zul je alleen nieuws over deze voetbalclubs ontvangen per e-mail. Verder zal een nieuw voetbalforum het oude vervangen.

Voetbal op Hyves
VoetbalOnline zal verder actief aanwezig zijn op Hyves. Kastermans is zelf een actief hyver met meer dan 10 actieve hyves en meer dan 180.000 aangesloten leden. Kastermans: "We zullen de leukste voetbalhyve van Hyves opzetten met veel voetbalfilmpjes en nieuws. Verder zullen we ook de mogelijkheid gaan bieden dat ook andere hyves het nieuws van VoetbalOnline op hun pagina kunnen gaan aanbieden." VoetbalOnline is op hyves te vinden onder VoetbalOnline.hyves.nl.


Deel: ' VoetbalOnline.nl overgenomen '
Lees ook