CDA

CDA peiling: Ouderen willen dat Maxima koningin wordt

Bijna 15.000 stemmen uitgebracht op 50-plusbeurs

Ouderen willen dat Maxima na de troonsbestijging van Willem-Alexander koningin wordt. Ruim 80% van de 15.341 aan de stemming deelnemende ouderen koos voor de titel Koningin der Nederlanden; 19 % koos voor de titel prinses. De stemming vond plaats tijdens de 50-plusbeurs die van 19 tot en met 23 september jl. plaatsvond in de Jaarbeurs te Utrecht.

De stemming werd op initiatief van het CDA gehouden. Bezoekers van de beurs kregen een speciaal voor deze gelegenheid gedrukt kaartje. Bij de goed bezochte CDA-stand konden zij hun kaartje deponeren in stembussen die de opschriften 'Koningin' en 'Prinses' droegen. Bezoekers die de uitslag van de stemming juist hebben voorspeld krijgen eind november een speciale ontvangst in de Tweede Kamer.

Tal van CDA-prominenten waren aanwezig op de 50-plusbeurs. Zij gingen ook in debat met politieke tegenstanders. Zo gingen CDA-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer en CDA-voorzitter Marnix van Rij in debat met respectievelijk PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert en PvdA-voorzitter Ruud Koole. Het ouderenbeleid in het algemeen, en de participatie van 55-plussers in het bijzonder waren hoofdonderwerpen van debat.

U kunt de afbeelding rechtenvrij downloaden. Een grotere foto van Jaap de Hoop Scheffer in gesprek bij de CDA stand is te downloaden door op de diskette-icoon in de rechtermarge te klikken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Volgens CDA willen ouderen dat Maxima koningin wordt '
Lees ook