Volker Wessels Stevin NV

PERSBERICHT

Rotterdam, maandag 15 oktober 2001

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv neemt
meerderheidsbelang in NMA Railway Signalling bv

De Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv maakt bekend dat thans definitief overeenstemming is bereikt over de deelname in NMA Railway Signalling bv te Broek op Langedijk en samenvoeging van deze onderneming met de business unit Railinfra van Vialis Verkeer & Mobiliteit bv (onderdeel van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv). Het belang van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv in deze nieuwe combinatie bedraagt 70%. De nieuwe combinatie zal worden voortgezet onder de naam NMA Railway Signalling bv.

NMA Railway Signalling bv is een belangrijke speler op de Nederlandse markt van signalling-systemen (beveiligings-, sein- en wisselsystemen). De onderneming ontwikkelt zelfstandig nieuwe concepten, systemen en producten en houdt zich bezig met de export van complete signalling-systemen onder andere naar ontwikkelingslanden, in het kader van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Herman Hazewinkel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv:
"De activiteiten van NMA Railway Signalling sluiten zeer goed aan op onze bestaande activiteiten op het gebied van realisatie, assemblage en revisie van signalling-componenten voor overweg-, sein- en wisselsystemen en zal bijdragen tot de verdere ontwikkeling van onze railactiviteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland."

De nieuwe combinatie verwacht voor 2001 een omzet van Euro 30 miljoen te realiseren.

De betrokken ondernemingsraden hebben inmiddels positief geadviseerd.

Over Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V.:
Koninklijke Volker Wessels Stevin is een Nederlands concern dat zich richt op gebouwen en infrastructurele projecten.
Samen bouwen aan Wonen, Werken en Mobiliteit vormt de essentie van de activiteiten van haar ruim 130 werkmaatschappijen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België en buiten Europa in de Verenigde Staten en Canada.


---

Voor meer informatie (niet voor publicatie):

Jos Waltmans, manager corporate communicatie
tel. 010 4244 234 of 06 11 00 73 99

Deel: ' Volker Wessels Stevin neemt belang in NMA Railway Signalling '
Lees ook