Volker Wessels Stevin NV

Rotterdam, 20 juli 2001

Petroplus gaat 40% van Petroplus Engineering aan Koninklijke Volker Wessels Stevin verkopen

Petroplus International N.V. ("Petroplus"), een van Europa's toonaangevende midstream oliemaatschappijen en Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. ("KVWS"), een van de Nederlandse bouwbedrijven uit de top drie, hebben aangekondigd dat zij een intentieovereenkomst hebben gesloten waarbij KVWS voor 40% partner wordt in Petroplus Engineering. In de komende weken zullen nadere details van de overeenkomst worden uitgewerkt en het definitieve contract zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden getekend.

Petroplus Engineering is een onderdeel van de Petroplus groep en levert technische en aannemingsdiensten aan de groep en aan derden in heel Europa, voornamelijk in de petrochemische industrie.

Petroplus Engineering heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt en heeft haar omzet over het afgelopen jaar opnieuw verdubbeld. Om deze groei te kunnen voortzetten, is de alliantie met een in de bouwwereld gespecialiseerde partner zeer welkom. De overeenkomst zal niet tot wijzigingen in werkgelegenheid en management leiden.

"Deze samenwerking biedt Petroplus de mogelijkheid de aandacht meer te richten op haar kernactiviteiten: raffinage, logistiek en marketing." aldus Marcel van Poecke, lid van de Raad van Bestuur van Petroplus. "Daarnaast biedt het de garantie dat Petroplus Engineering haar groei kan continueren en daarbij gebruik kan maken van de kennis van het professionele bouwconcern Koninklijke Volker Wessels Stevin".

"De samenwerking met Petroplus Engineering is een belangrijke stap in het bereiken van onze doelstellingen", reageert Andries de Jong, lid van de Raad van Bestuur van KVWS. "Wij zijn reeds actief in de petrochemische sector en breiden hiermee onze bestaande activiteiten in deze sector verder uit. Bovendien zetten wij met deze samenwerking een stap in de verdere uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van services en onderhoud." Profiel Petroplus International N.V.

Petroplus International N.V. ("Petroplus") is een oliemaatschappij, die zich richt op de Europese midstream oliemarkt. De kernactiviteiten van Petroplus zijn olie (raffinage en marketing) en logistiek (voornamelijk opslag). De onderneming heeft zich ten doel gesteld de toonaangevende midstream oliemaatschappij van Europa te worden. Petroplus is eigenaar van raffinaderijen in Antwerpen (B), Cressier (CH) en Teesside (GB). Petroplus heeft een verkoopvolume van bijna 20 miljoen ton per jaar, voornamelijk destillaten, en een opslagcapaciteit van 5,0 miljoen m³ door heel West-Europa. Petroplus exploiteert daarnaast onbemande tankstations onder de naam TANGO. Petroplus, met hoofdkantoren in Rotterdam, Zug en Hamburg, heeft meer dan 1.100 werknemers en heeft vestigingen in meer dan 20 landen. In 2000 had Petroplus een netto omzet van EURO 3,6 miljard en een bedrijfsresultaat van EURO 61 miljoen. Petroplus is sinds 14 juli 1998 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam.

Profiel Koninklijke Wessels Volker Stevin N.V.

Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. is een Nederlands bouwconcern, dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en buiten Europa in Canada en de Verenigde Staten. Met ruim 13.500 werknemers is in 2000 een winstniveau behaald van EURO 97 miljoen en een productie-omzet van EURO 2,8 miljard. Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Petroplus International N.V.
Marcel van Poecke, Raad van Bestuur
Tel.: + (31) 10 2425900
Petroplus Engineering
Erik van Amstel, Managing Director
Tel.: + (31) 26 3231875
Website: www.petroplusinternational.com
www.petroplusengineering.com

Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V.
Andries de Jong, Raad van Bestuur
Tel.: + (31) 10 4244249
Website: www.kvws.com

Deel: ' Volker Wessels Stevin wil belang nemen in Petroplus '
Lees ook