De New Beetle als politie- en lesauto

(12 April 1999)

PERSBERICHT:

De Nederlandse Volkswagen-importeur, Pon's Automobielhandel B.V., heeft voor promotionele doeleinden een Volkswagen New Beetle uitgerust als politie-auto. Hierdoor kunnen ook de diverse politieregio's in Nederland kennis maken met de New Beetle.

De Volkswagen New Beetle is uitgerust met alle functies die noodzakelijk zijn voor een politie-auto. Zo is een mobilofoon aanwezig voor het complete politienet in Nederland en is de auto voorzien van een dakset voor de optische signalering. Hiertoe behoren naast een zwaailicht, stopborden en zoeklichten ook een sirene die is gemonteerd achter de voorbumper. Uiteraard is de New Beetle ook voorzien van de originele politie-striping. Daarnaast is een Carin navigatiesysteem ingebouwd. De betreffende New Beetle is voorzien van de bekende krachtige en zuinige 1.9 l TDI-motor (66 kW/90 pk).

Politieregio's in Nederland hebben de mogelijkheid de auto in te zetten voor speciale evenementen en bijeenkomsten. Zo is de Volkswagen New Beetle in politie-uitvoering als eerste aan korps Amsterdam-Amstelland ter beschikking gesteld. Reden hiervoor is het feit dat dit korps destijds het eerste gemeentelijke politiekorps was dat Volkswagen Kever ging rijden.

Aansluitend zal de New Beetle naar andere politieregio's in Nederland gaan. Bovendien zal de New Beetle in politie-uitvoering worden ingezet tijdens de marathon van Rotterdam en de TT in Assen.

New Beetle lesauto te zien op Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie De Volkswagen New Beetle is door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) goedgekeurd als lesauto. Tijdens de Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie die op zaterdag 10 en zondag 11 april aanstaande plaatsvindt in het Euretco Expo Center in Houten is deze aangepaste New Beetle te zien en bestaat de mogelijkheid tot het maken van een proefrit.

Volkswagen is al jaren het meest verkochte merk onder rijscholen. Mede op basis van criteria als veiligheid, betrouwbaarheid, lage onderhoudskosten en een hoge restwaarde kiezen veel rij schoolhouders voor het merk Volkswagen. Daarbij is de Golf de meest bekende lesauto in het Nederlandse straatbeeld en ook de eind vorig jaar geïntroduceerde Bora is zeer geschikt voor rijinstructie. Nu is bovendien de markante New Beetle goedgekeurd als lesauto.

Tijdens de Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie worden deze drie modellen dan ook getoond op de Volkswagenstand. Daarnaast zullen buiten het beursgebouw drie Volkswagens New Beetle (voorzien van een 1,9 1 TDI-motor 66 kW/90 pk en een 2,0 1 benzinemotor 85 kW/l15 pk) beschikbaar zijn voor het maken van een proefrit. Eén van deze New Beetles is compleet uitgerust als lesauto.

De Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie wordt georganiseerd voor personen die werkzaam zijn op het gebied van verkeerseduactie, opleidingen en trainingen.

Inmiddels is bij een aantal rijscholen in Nederland al een Volkswagen New Beetle ingezet als lesauto.

Deel: ' Volkswagen promoot de New Beetle als politie- en lesauto '
Lees ook