Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Zaterdag 15 en zondag 16 februari 2003

Volle bak op Autotron Oldtimerbeurs

ROSMALEN De donkere wintermaanden worden door oldtimereigenaren gebruikt om hun kostbare bezit grondig onder handen te nemen. De broodnodige reparaties worden dan in alle rust en met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Klusjes zoals de kleine onderhouds- of poetsbeurt worden echter vaak uitgesteld tot de periode dat de dagen alweer wat beginnen te lengen. Juist voor deze groep bezitters van klassieke automobielen houdt Autotron jaarlijks in februari een Oldtimerbeurs. In 2003 op 15 en 16 februari om precies te zijn.

De intervallen tussen onderhoudsbeurten van de moderne automobiel worden steeds langer. Moet de hedendaagse auto om de vijftienduizend of zelfs om de dertigduizend kilometer naar de garage, oldtimers auto's van tenminste twintig jaar oud moeten na vijfduizend kilometer op de brug. Alles wat een eigenaar nodig heeft om zijn kleinood in topconditie te houden, vindt hij half februari in Rosmalen. Beursmanager Theo van Delft verwacht weer een volle bak. "Alle beschikbare standruimte is inmiddels gereserveerd. Dit betekent dat we driehonderdenvijftig onderdelenstands laten opbouwen. Binnen worden rond de honderdvijftig auto's te koop aangeboden. Buiten hebben we voldoende ruimte voor nog eens vele tientallen oldtimers", stelt Van Delft Het aanbod varieert van weg-klare exemplaren tot occasions waaraan nog het nodige gesleuteld zal moeten worden voordat ze hun eerste kilometertjes kunnen maken. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd: van de kleine MG, Jensen, Austin Healy en Triumph tot de slagschepen van de andere kant van de oceaan.

Deutsche Grundlichkeit wordt ook in oldtimerland nog altijd zeer gewaardeerd. Met name klassiekers van het merk 'met de ster' wisselen gemakkelijk van eigenaar. Een Mercedes-Benz van twintig, dertig jaar oud is nog altijd een zeer betrouwbaar vervoersmiddel. De populariteit is mede te danken aan de beschikbaarheid van voldoende onderdelen. Hetzelfde geldt voor modellen als de Fiat 500, 600 en 124 Sport en de Alfa Spider, GT Junior, de Guillia en de Montreal. Voor deze modellen zijn onderdelen als bougiekabels, verdeelkappen, oliefilters en kleppendekselpakkingen in Rosmalen nog ruim voor handen. Ook het vinden van een zes volts accu is geen probleem.

In de ExpoDome zijn ook stands te vinden waarin alle denkbare documentatie, gereedschappen, poets- en polijstmiddelen en accessoires te koop worden aangeboden. Ook mensen die alles van verzekeringen of van financiering af weten, staan op de standhouderslijst. Kortom, Autotron is in februari weer twee dagen het Mekka voor de echte oldtimerliefhebber.

Een bezoek aan de Oldtimerbeurs is een leuk dagje uit voor een breed publiek. Ook de "gewone" bezoeker kan er enkele leuke uurtjes doorbrengen en genieten van de enthousiaste verhalen van de oldtimerfanaten en het vele moois dat te koop wordt aangeboden. Een paar uurtjes rond slenteren op de beursvloer kan prima worden gecombineerd met een bezoek aan AutoDome. Het interactieve automobielmuseum biedt onderdak aan de unieke Autotron-automobielcollectie en tal van facetten van de automotive-industry.

De Internationale Voorjaars Oldtimerbeurs is zaterdag 15 en zondag 16 februari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro.

Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.

Voor meer informatie belt u met de Autotron Infolijn 073-5233310.

Rosmalen, december 2002

Deel: ' Volle bak op Autotron Oldtimerbeurs '
Lees ook