Ingezonden persbericht


Persbericht

Volledig Cable1-Cinenova podium tijdens Alfa 147 race Italia a Zandvoort

Na de successen tijdens de Pinksterraces heeft het Cable1-Cinenova Racing team, de derde race in de Pearle Alfa 147 Challenge tijdens Italia a Zandvoort bekroond met een volledig zegepodium. Sandor van Es schreef ook deze race op zijn naam, gevolgd door teamgenoten Berend Gesman en Sandra van der Sloot. Oscar Middeldorp had enige tijd zicht op een vierde plaats, maar viel terug naar zesde plek. In de Olympische Klasse gaat Bert Stemerdink, mede door zijn tweede plaats tijdens Italia a Zandvoort, nog steeds aan de leiding. Robert Sotthewes zette zijn goede prestatielijn voort en realiseerde een rondentijd van twee minuten. Naast de perfecte technische voorbereiding door Orbit Autosport Team onder leiding van Dusan Rakic, bleek het uitgebreide trainingsprogramma met de individuele teamleden ook duidelijk zijn vruchten af te werpen. In de tussenstand na 3 races is Sandor van Es lijstaanvoerder Allard Kalff tot op 1 punt genaderd. Sandra van der Sloot staat nu derde plaats en Berend Gesman is opgeklommen naar vierde plaats.

Sandor van Es (Arnhem) scoorde zijn tweede overwinning op rij. "Dit smaakt natuurlijk naar nog meer", begint Van Es. "Voorafgaand aan deze race hebben we als team heel veel getraind. Meer dan ik tot nu toe gewend was. Verder ben ik, net als vorige keer, in de training gelijk weer vol gaan rijden. En dat was zeker geen perfect rondje, hij was zelfs een fractie langzamer dan met Pinksteren, maar het bleek voldoende voor een pole-position. Met name op de start hebben we flink getraind en dat pakte goed uit. De eerste 6 tot 7 ronden van de race heb ik als een kwalificatie super geconcentreerd- gereden om mijn voorsprong zo groot mogelijk te maken. Waarbij het natuurlijk ideaal was, dat Berend (Gesman-red.) vanaf de start gelijk achter mij reed. In de slotfase kon ik mijn voorsprong probleemloos verdedigen. De wegligging was perfect voor elkaar en medebepalend voor het succes van dit weekend. Verder was dit mijn eerste keer Italia a Zandvoort en ik ben onder de indruk van de sfeer en alles wat er hier verder nog te zien en te beleven valt", besluit Van Es zijn relaas.

Berend Gesman (Alphen aan den Rijn) opent: "Ik ben natuurlijk een dik tevreden mens. Vorige keer zat het er ook al in, maar liep het net wat anders na een mindere start. Iets waar we nu veel op geoefend hebben. Ik startte als derde, maar won in de eerste ronde al gelijk een plaats, door de strijd tussen mijn teamgenote Sandra van der Sloot en Michael Bleekemolen. Door die strijd kon ik net niet aansluiten bij Sandor. Die was weg! Zelf heb ik snoeihard gereden, kende eigenlijk weinig tegenstand en eindigde met deze schitterende tweede plaats." Mede door de bijbehorende punten bezet de Alphenaar nu een vierde plaats in de rangschikking na 3 races.

Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) begint haar verhaal ook met de training. "Dat ging super. Ik heb geprobeerd om bij Sandor aan te sluiten, maar hij was net iets te ver weg om er echt voordeel uit te halen. Desondanks was ik weer sneller dan met Pinksteren. Bij de start was ik wel verschrikkelijk gespannen, omdat die vorige keer niet echt geweldig verliep. Dit keer had ik misschien nog wat teveel wheelspin, maar zat er wel gelijk goed bij. In de eerste bocht was er de strijd met Berend en Michael Bleekemolen, waardoor ik naar een derde plaats terugviel. Die heb ik de rest van de race weten te behouden", aldus Van der Sloot, die met dit resultaat haar derde positie in het kampioenschap verstevigde.

Oscar Middeldorp (Alphen aan den Rijn) toonde zich na afloop van de race eveneens tevreden. "Ik trainde als negende, in de wetenschap dat er zeker meer in zat. Ik maakte een foutje in de Hugenholzbocht en verloor daarmee twee-tiende van een seconde. In de beginfase van de race gebeurde er veel. Voor mij reed Sebastiaan Bleekemolen, terwijl ook Allard Kalff en Cees Doorakkers het in mijn buurt flink met elkaar aan de stok hadden. Rory Bertram vloog op eigen kracht van de baan en zo reed ik op enig moment vijfde achter Vincent van der Valk. Terwijl drie van mijn teamgenoten het veld op dat moment aanvoerden, plaatste ik mijn aanval op de vierde plaats. Dat ging echter mis in de Nissanbocht, waar ik te hard moest remmen en het beste van mijn banden verspeelde. Van der Valk bleef mij dus voor en ook Rory Bertram kwam weer terug. Gelukkig lukte het me wel om Boy Zentveldt voor te blijven. Een zesde plaats is al met al toch wel weer een goed resultaat, maar ik weet dat er deze keer beslist meer in zat."

Bert Stemerdink (Arnhem) realiseerde in de training een rondentijd onder de twee minuten. "Voor mij was daarmee weer een doel bereikt. Door dat resultaat stond ik elfde en dus weer verder naar voren op de startgrid. Hierdoor belandde ik na de start ook volop in het hevige strijdgewoel. Dat ging goed tot aan de tweede Nissanbocht. Daar kreeg ik een tik linksachter, ging in het rond en kon weer van voren af aan beginnen. Gemotiveerder dan ooit lukte het mij wel weer om terug te komen. Ik lag op een zestiende plaats toen het finishdoek viel. In de Olympische Klasse eindigde ik achter Akbar Wagner als tweede en bezet in het klassement na 3 races, samen met Henk de Boer, de eerste plaats. Verder vond ik dit een super evenement, met al die Italiaanse wagens en maar liefst 15.000 toeschouwers."

Robert Sotthewes uit Wenumwiesel (bij Apeldoorn) toonde zich na afloop van de trainingen ook al bijzonder content. "Ik reed twee blank en daarmee verbeterde ik mijn beste tijd tot nu toe met nog eens 2,5 seconde. Alles ging lekker. De auto voelde goed aan, de baan was snel en ik zat zelf lekker in mijn vel. Ondanks dat goede voorgevoel op basis van het trainingresultaat liet ik het bij de start zitten. Het licht ging eerder dan ik verwachtte op groen en zo verloor ik twee of drie plaatsen. Ik heb vervolgens alles gedaan om weer terug te komen, maar die inspanningen kwamen in de voorlaatste ronde tot een eind. Ik raakte een bandenstapel, waardoor de voorzijde van de auto ontzet raakte. Er zat niet anders op dan naar de pits te rijden." Robert eindigde als twintigste.

Zandvoort/Arnhem, 3 juni 2002

Deel: ' Volledig Cable1-Cinenova podium tijdens Alfa 147 race Italia a Zandv.. '
Lees ook