Gemeente 's-Gravenzande

Volmachtkaarten voor volksraadpleging

Op woensdag 19 september vindt de volksraadpleging plaats over de gemeentelijke herindeling in het Westland. Hieronder vindt u meer informatie over het stemmen bij volmacht en de mogelijkheid in een ander stembureau uw mening kenbaar te maken.

Volmacht

Als u op 19 september verhinderd bent, kunt u toch uw mening kenbaar maken. U kunt een ander, bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende, een zogenaamde volmacht geven. U laat deze persoon dan voor u kiezen. Als diegene naar hetzelfde stembureau gaat als op uw oproepingskaart staat, vult u de achterkant van de kaart in en geeft u deze ingevulde kaart aan hem of haar mee. Let op: de persoon aan wie u een volmacht geeft, mag maximaal 2 volmachten aannemen.

Wanneer u op vakantie bent in de periode dat de oproepingskaart bij u in de bus valt (tussen 3 en 7 september), dan u kunt u vanaf 13 augustus een volmachtkaart aanvragen bij de afdeling Burgerzaken in het stadhuis.

Wilt u iemand voor u laten kiezen die in een ander kiesdistrict woont, dan moet u dit voor 7 september schriftelijk bij de gemeente aanvragen.

Ander stembureau

Op uw oproepingskaart staat in welk stembureau u terecht kunt. Maar u hoeft daar niet naar toe. U kunt in elk ander stembureau in de gemeente terecht als u dat beter uitkomt. U moet dan wel voor 7 september met uw oproepingskaart naar het stadhuis gaan. U krijgt dan een kiezerspas om in het stembureau dat u hebt gekozen deel te nemen aan de volksraadpleging.

Zoekwoorden:

Deel: ' Volmachtkaarten volksraadpleging gemeente 's-Gravenzande '
Lees ook