VOLUMIA

Vermeend drugsgebruik Volumia!-zanger

Volumia!-zanger, Xander de Buisonjé, klaagt Nieuwsblad de Gooi- en Eemland aan, vanwege vermeend drugsgebruik.

De populaire zanger Xander de Buisonjé van de Nederlandse popgroep Volumia! daagt het dagblad de Gooi en Eemland voor de rechter indien ze niet over gaan tot rectificatie. Het blad beweerde namelijk op de voorpagina het volgende: 'Xander de Buisonjé is gisteravond na het optreden tijdens een jazz-festival in Almere, in het Flevoziekenhuis opgenomen. Volgens de organisatie zou het om een liesbreuk gaan, maar welingelichte bronnen melden dat de zanger teveel onder invloed is geraakt van verdovende middelen' en vervolgens 'e.e.a. was een smet op de geslaagde, eerste avond van het Jazz Below the Sea-festival'.

Een woedende Xander de Buisonjé over zijn vermeend drugsgebruik: 'Het is ongelooflijk waar deze journalist zijn informatie vergaart, maar als iemand anti-drugs is ben ik het wel. Laat staan dat ikzelf zou gebruiken!' De advocaten van Volumia! hebben inmiddels een sommatie naar het blad gestuurd voor rectificatie en een schadevergoeding.

Xander, die tijdens het door 8.000 mensen bezochtte concert- last had van zijn lies, is direct na het concert naar het FlevoZiekenhuis in Almere gegaan voor nader onderzoek. Dienstdoende arts Serge Dijkgraaf constateerde geen verdikkingen en concludeerde dat er in eerste instantie geen liesbreuk ontdekt kon worden. Na onderzoek heeft Xander het ziekenhuis verlaten en is -in het bezit van pijnstillers- naar huis gegaan.

Alle concerten zullen gewoon doorgang vinden.

--------------------------------------------------------------------

Informatie: Volumia!-management HP Nieskens 06-53346050

28 aug 99 19:11

Deel: ' Volumia!-zanger De Buisonjé klaagt Gooi- en Eemland aan '
Lees ook