AutoRai

21-9-2001

Volvo veilig volgens Which?

Het Britse tijdschrift Which? beloonde in zijn jaarlijkse publicatie over de veiligheid van autos onlangs de Volvo S80 met de hoogste score ooit. Ook de Volvos S60 en S40 brachten het er bijzonder goed vanaf: zij scoorden beiden meer dan bovengemiddeld.

Uit de jaarlijks terugkerende publicatie van Which?, de uitgave van de Britse Consumentenbond, blijkt dat de veiligheid van autos steeds verder verbetert. Volgens het blad zet Volvo momenteel de toon op dit gebied.

Which? beoordeelde het veiligheidsniveau van zestien modellen, in diverse segmenten. Volgens het onderzoek stellen zowel de Volvo S80 als de Volvo S60 geheel nieuwe normen op het gebied van veiligheid. Niet voor niets werd de Volvo S80 bekroond met een score van dertien punten, de hoogste ooit gegeven. De Volvos S60 en S40 deden het ook zeer goed. Zij ontvingen een score van respectievelijk 12,5 en 11,5 punten.

Which? is partner in het Euro-NCAP-programma, maar het tijdschrift beoordeelt de veiligheid van een auto aan de hand van de manier waarop hij álle inzittenden beschermt, bij diverse soorten aanrijdingen, zoals frontaal, zijwaarts en achterwaarts. Het Euro-NCAP-programma daaren-tegen stelt bijvoorbeeld de veiligheid niet vast van een auto die van achteren wordt aangereden (hierdoor wordt bijvoorbeeld het Whiplash Protections System van Volvo buiten beschouwing gelaten). De onderzoeksmethode van Which? sluit derhalve aan op de veiligheidsfilosofie van Volvo, die zich toespitst op het totale veiligheidsniveau van een auto, voor zowel de bestuurder, de inzittenden als de medeweggebruikers.

Deel: ' Volvo S80 veiligste auto volgens Brits tijdschrift '
Lees ook