Gemeente Den Helder

14-01-2003
Voor de tweede keer landelijke hommelactie

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) houdt samen met de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN) in 2003 voor de tweede keer een landelijke hommelactie. Heel Nederland wordt gevraagd in tuin, bos en veld te kijken naar hommels. Het doel van deze actie is de deelnemers plezier te laten beleven bij onderzoek in de natuur met name in eigen tuin en inzicht te verschaffen in het verschijnsel biodiversiteit. De gegevens gebruikt de KNNV om de verspreiding van zes algemene hommelsoorten weer in kaart te brengen. Dit gebeurde ook in 1994/95. Op die manier onderzoekt men de veranderingen, want de aanwezigheid van hommels zegt iets over het milieu. De Helderse waarnemingen worden ook in het plaatselijk archief opgenomen.

De KNNV en NJN hebben voor deze actie speciale waarnemingskaarten gemaakt en geven voor de jeugd een speciale hommelschoolkrant uit.

De KNNV afdeling Den Helder e.o. opent de actie op zaterdag 25 januari aanstaande met een lezing gegeven door Klaas Kaag. Hij vertelt, met behulp van dias, alles over de bij de actie betrokken hommels, hun leefwijze en hoe ze waar te nemen zijn. Na afloop kunt u een hommelwaarnemingskaart meenemen. De lezing is in de Groene Poolster, Pasteurstraat 6, in Den Helder en begint om half vier s middags.

U kunt de hommelwaarnemingskaarten ook aanvragen bij het bureau van de KNNV, Postbus 19320, 3501 DH te Utrecht met bijsluiting van een postzegel. De ingevulde kaarten kunt u inleveren bij Brian Möhlmann, Crocusstraat 27, 1782 AN Den Helder. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.knnv.nl/hommels.
« terug

Deel: ' Voor de tweede keer landelijke hommelactie in Den Helder '




Lees ook