DE OERLELIJKE TROL + EEN NACHTELIJK AVONTUUR


PURMEREND, 20160305 -- Een sprookjesachtig gecreëerde wereld. Feeën, kabouters, elfen en trollen. De Oerlelijke Trol is een avontuurlijk fantasieverhaal over een trol met 3 voeten, die opgroeit in de regenboogvallei. De onderliggende boodschap is mooi: het gaat om de binnenkant en daarom word je gewaardeerd. Een interessante les om mee te geven aan kinderen.

Knuffelbeesten die tot leven komen? Overal heen reizen waar je naartoe zou willen? Het overkomt Tiara in Een Nachtelijk Avontuur. In dit fantasieverhaal wordt de lezer meegenomen de donkere nacht in, waar de maan en honderden sterren hen tegemoet schitteren.

Omkeerboek met 2 sprookjes/fantasieverhalen en prachtige kleurrijke illustraties voor kinderen van 5 - 9 jaar. Vanaf 4 maart bij alle boekwinkels te bestellen (ISBN 978-94-022-2455-9) of via www.boekenschatkist.nl

Een sprookjesachtig gecreëerde wereld. Feeën, kabouters, elfen en trollen. De Oerlelijke Trol is een avontuurlijk fantasieverhaal over een trol met 3 voeten, die opgroeit in de regenboogvallei. De onderliggende boodschap is mooi: het gaat om de binnenkant en daarom word je gewaardeerd. Een interessante les om mee te geven aan kinderen.

Knuffelbeesten die tot leven komen? Overal heen reizen waar je naartoe zou willen? Het overkomt Tiara in Een Nachtelijk Avontuur. In dit fantasieverhaal wordt de lezer meegenomen de donkere nacht in, waar de maan en honderden sterren hen tegemoet schitteren.

Een stukje uit het boek:

De Oerlelijke Trol
Op een dag, Fee was inmiddels 9 jaar, stond hij bij de rand van de vallei om bloemen te plukken voor de feeënkoningin. Die avond zou er een groot feest worden gegeven, omdat zij al 10 jaar koningin was. Vrolijk huppelde Fee van bloem tot bloem, de één nog mooier gekleurd dan de ander. Hij was zo blij de allermooiste bloemetjes aan het zoeken en plukken, dat hij niet in de gaten had dat hij over de rand van de vallei heen huppelde..

Plotseling voelde hij een koude wind en rook hij een vieze verrotte lucht. Hij keek omhoog, recht in de gezichten van zijn eigen trollenfamilie. Hij schreeuwde het uit van angst. "Wie zijn jullie? Wat willen jullie van mij? Jullie maken mij bang." Vader trol bulderde hard en zei: "Bang? Wij zouden juist bang moeten zijn voor jou, een lelijkere trol dan jij bestaat er niet."

Een Nachtelijk Avontuur

"Tiara, Tiara, word eens wakker!!" Tiara opende haar ogen en wist niet wat ze zag. Haar eigen lieve aap Joekie stond ongeduldig naast haar op en neer te springen. "Tiara, ik wil vanavond met jou op ontdekkingsreis!"
"Ontdekkingsreis? Maar dat kan toch helemaal niet?", zei Tiara verbaasd. "Dit kan gewoon niet echt zijn, volgens mij ben ik nog aan het dromen."

Net toen ze had besloten heel hard om haar mama te gaan roepen hoorde ze: "Ssssssst, vertrouw ons maar." Ze keek op en zag haar knuffelhond Noenoe, die ineens een levensechte grote hond was geworden. "Wees niet bang lieve Tiara, ik zal met je meegaan en ervoor zorgen dat jou niets overkomt."

Omkeerboek met 2 fantasieverhalen. De Oerlelijke Trol + Een Nachtelijk Avontuur. Auteur: Tanja Leguijt; Illustraties: Stephan Schwindt


Deel: ' Voor kinderen 5-9 jaar De oerlelijke trol + een nachtelijk avontuur '
Lees ook