Gemeente Zoetermeer

Op 29 en 30 september voor de tiende keer Couleur Locale

Het is alweer voor de tiende keer dat Couleur Locale, een jaarlijks multi-culturele manifestatie, in Zoetermeer wordt gehouden. Voor deze speciale gelegenheid zelfs over twee dagen verspreid: zaterdag 29 en zondag 30 september. Zes locaties staan dan in het middelpunt van de belangstelling: de Dorpsstraat, het Centrum voor Kunst en Cultuur, het Indisch Cultureel Centrum De Graanschuur, de ateliers in Londenstraat, het Stadstheater en het Prins Willem Alexander Sport- en Evenementencentrum. Met een uiterst gevarieerd programma dat zich uitstrekt van muziek, dans, theater, lekkere hapjes en drankjes tot workshops, een boekenmarkt, informatiekramen, literaire ontmoetingen en exposities. Voor beide dagen is de toegang tot Couleur Locale geheel gratis.

Met Couleur Locale wil de Overleggroep Gemeentelijk Vredesbeleid, een samenwerkingsverband tussen plaatselijke maatschappelijke groeperingen en de gemeente, een bijdrage leveren aan een gezonde en multi-culturele samenleving. Daarbij horen begrippen als tolerantie, acceptatie, anti-racisme, anti-discriminatie en integeratie. Couleur Locale tracht dit te bereiken door andere culturen te belichten. Bijvoorbeeld door de inwoners van Zoetermeer kennis te laten maken met muziek, dans, toneel en specifieke gerechten uit andere landen. Het aanbod is zeer gevarieerd, want Zoetermeer telt inmiddels ruim 160 nationaliteiten.

Uitwisseling
X-Change is een belangrijk onderdeel van Couleur Locale. Het is een meerjarig, provinciaal wereldmuziekproject van het Kunstgebouw, de Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. Het stelt zich als doel om zoveel mogelijk autotochtone en allochtone jongeren in contact te brengen met elkaars cultuur en met de culturele instellingen in hun woonplaats. De raakvlakken tussen popmuziek en wereldmuziek worden gebruikt als instrument om dit doel te bereiken. X-Change is ingericht op uitwisseling in brede zin. Muziek en dans waarin sprake is van een duidelijke vermenging van stijlen, traditioneel en modern, en van culturen, westers en niet-westers, genieten daarbij de voorkeur. Dat wordt op 29 en 30 september onder andere tot uiting gebracht door drie succesvolle X-Change bands. Zij presenteren zich drie dan op een buitenpodium voor de voormalige muziekschool in de Dorpsstraat. Ook kunnen bezoekers van Couleur Locale dan meedoen aan één of meerdere muziek- en dansworkshops. Het is slechts een enkel onderdeel van Couleur Locale in het laatste weekeinde van de maand september. Voor het volledige programma kan de gemeentelijke pagina 'Stadsnieuws' in Het Streekblad van vrijdag 28 september worden opengeslagen.Gemeente Zoetermeer © Sept 2001

Last update: 12 September 2001 (12.00)

Deel: ' Voor tiende keer Couleur Locale in Zoetermeer '
Lees ook