Gemeente Doetinchem

Huntenkunst 2002

Huntenkunst 2002 betekent voor de organisatie het tweede lustrum. In de Houtkamphal in Doetinchem wordt op 24, 25 en 26 mei voor de 10de keer Huntenkunst gehouden.

Huntenkunst 2001 brak opnieuw alle records. Het maximale aantal deelnemers werd in absolute zin bereikt, omdat de ruimte van de hal optimaal bezet was. Daarnaast steeg het bezoekersaantal en wel tot ruim 3500. Ook werd internationale erkenning verworven. De buitenlandse pers waaronder Duitsland schonk aandacht aan de manifestatie. Vorig jaar verzorgde het Tsjechische Centrum in Den Haag en in Amsterdam het transport van de werken van de Tsjechische kunstenaars. Dit jaar heeft de organisatie ministeriële erkenning van België gekregen. Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap te Brussel erkent de kwaliteit van Huntenkunst en zal daarom de Belgische kunstenaars een vergoeding betalen in verband met hun deelname aan Huntenkunst. Naast de provinciale erkenning (subsidie van f 30.000,-) en die van de Euregio kan Huntenkunst deze Belgische erkenning toevoegen bij de successen die ze boekte.

Deelname

Kunstenaars, die willen deelnemen, kunnen zich laten balloteren door tot 1 oktober representatief documentatiemateriaal (foto's en of catalogi / geen dia's) op te sturen. Voor de ballotage worden geen kosten in rekening gebracht.

Het gaat om beeldende kunst met een beroepsmatige uitstraling De disciplines zijn divers, mist ze vallen binnen de hedendaagse beeldende kunst. Er wordt uitgegaan van kwaliteit, eigentijdse vormgeving en diversiteit.

De werving van kunstenaars geschiedt in diverse landen. (Ongeveer 35% van de deelnemende kunstenaars waren in het verleden afkomstig uit het buitenland). Op de komende Huntenkunst zullen Zwitserse kunstenaars een specifieke plaats krijgen.

Het materiaal kan gestuurd worden naar: De ballotagecommissie, t.a.v. Harrie Schenning, Dierenriem 11, 7071 TJ Ulft. Het materiaal wordt alleen teruggestuurd, indien een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bijgesloten zit. Voor meer informatie kunt u bellen met tel. (0315) 681961, e-mail: harrieschenning@hetnet.nl, website: www.huntenkunst.org.

Deel: ' Voor tiende keer Huntenkunst in Doetinchem '
Lees ook