Vooraanstaand toxicoloog MPI Research gepromoveerd

MATTAWAN, Michigan (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20101001 --

MPI Research kondigt u met genoegen aan dat Ali S. Faqi, DVM, PhD, DABT, gepromoveerd is tot Senior Director van Developmental and Reproductive Toxicology (DART). Dr. Faqi blijft zijn functies als Senior Principal Study Director en als lid van het Drug Safety Leadership Team bij MPI Research vervullen. In 2010 heeft Dr. Faqi presentaties gegeven bij verschillende wetenschappelijke bijeenkomsten en evenementen, waaronder in de Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Italië en op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. Dit jaar nog zal hij een van de hoofdsprekers zijn bij de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Toxicological Pathology in India en bij het J&J; Juvenile Toxicity Symposium in België.

Dr. Ali S. Faqi (Photo: Business Wire)

Dr. Ali S. Faqi (Photo: Business Wire)

Dr. Faqi zat in de Board of Scientific Counselors Computational Toxicology Subcommittee (BOSC), een federale adviescommissie onder de jurisdictie van de US Environmental Protection Agency, het Amerikaanse Bureau voor milieubescherming. Daarnaast is hij lid van de redactiecommissie van Reproductive Toxicology, een alom gerespecteerd blad dat zich richt op de toepassing van in vitro, in vivo en klinisch onderzoek met betrekking tot de invloed van chemische en fysische middelen op de voortplanting.

“Dr. Faqi heeft ruime ervaring op het gebied van DART, zowel in de preklinische onderzoeksindustrie als op academisch gebied”, aldus Jim Laveglia, PhD, Executive Vice President van Drug Safety Evaluation bij MPI Research en lid van het Corporate Management Team. “MPI Research is vereerd dat hij de initiatieven gaat leiden die de capaciteit van de DART-afdeling op het gebied van onderzoek bij niet-menselijke primaten zal uitbreiden.”

Dr. Faqi behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Leipzig, Duitsland, en zijn DVM aan de Nationale Universiteit van Somalië. Hij specialiseerde zich op het gebied van de experimentele farmacologie aan de Universiteit van Milaan, Italië, en voltooide een postdoctoraal fellowship bij het Institute of Toxicology and Embryo Pharmacology aan de Vrije Universiteit van Berlijn, Duitsland. Naast zijn eerdere ervaring in de industrie die hij had opgedaan bij Allergan en IIT Research Institute, is Dr. Faqi tevens gastdocent van de Faculty of Science van de Universiteit van Palermo, Italië.

MPI Research, dat zijn hoofdkantoor heeft in Mattawan, Michigan (VS), biedt diensten op het gebied van veiligheidsevaluaties, ontdekking van nieuwe producten, en bioanalytische en analytische diensten voor de biofarmaceutische industrie, de medische-hulpmiddelenindustrie, de veterinaire en de chemische industrie. Wetenschappelijke kennis en ervaring, integriteit, betrouwbaarheid, teamwork en toewijding aan sterke en duurzame relaties met sponsors maken van MPI Research een uitstekend presterende, responsieve organisatie die hoge kwaliteit biedt en als missie heeft de wereld te voorzien van producten met een grotere veiligheid en werkzaamheid. Wilt u weten hoe wij uw verwachtingen kunnen overtreffen? Kijk dan op www.mpiresearch.com.

Foto’s/Multimediagalerij op: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6450816&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MPI Research
Tina Rogers, 269-668-3336
PhD, MBA, DABT, Director of Research and Executive Vice President

Tina.rogers@mpiresearch.com

Deel: ' Vooraanstaand toxicoloog MPI Research gepromoveerd '


Lees ook