Ingezonden persbericht


Ome Joop's Tour-flits
18 juli 2002

Voorbereiding Ome Joop's Tour lopen voorspoedig

Voor de 174 deelnemertjes aan Ome Joop's Tour 2002 is het nog een paar nachtjes slapen en dan op de fiets voor een rondje Nederland. Om de deelnemertjes een onvergetelijk fietsvakantie te bezorgen wordt door de vrijwilligers de laatst hand gelegd aan de voorbereidingen van 52-ste Ome Joop's Tour.
De deelnemers komen voor een groot gedeelte uit Arnhem en daarnaast uit andere delen van Nederland. Dit jaar zijn er zelfs deelnemers uit het Belgische Turnhout en het Duits Gera.
De fietsertjes zijn gekleed in de shirtjes van hun ploegsponsors en worden begeleid door speciale fietsbegeleiders en een karavaan met arts, politiemotoren, technische dienst, geluidswagen, bezemwagen en nog veel meer. Het is net een Tour de France die over de Nederlandse wegen gaat. Op zondag 28 juli verzamelen de deelnemertjes en vrijwilligers vanaf 13:00 uur in het Olympus College in Arnhem, waar in een wervelende show de ploegen worden gepresenteerd en een proloog wordt gereden. De route van Ome Joop's Tour gaat van Arnhem met een verplaatsing per trein naar Den Helder - Castricum - Leiden - Gorinchem - Strijen - Kaatsheuvel - Mill - Kalkar (Duitsland) - Arnhem.
De finish is op 7 augustus in een bijzonder aangekleede Rijnhal in Arnhem.


---
Hartelijk dank voor uw aandacht.
Voor meer en achtergrond informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop's Tour
Marcel Legerstee - Jos de Geest

---
Voor persinformatie kunt u bellen met 026-3643761

---

Deel: ' Voorbereiding Ome Joop's Tour lopen voorspoedig '
Lees ook