Provincie DrentheVoordracht nieuwe directeur-griffier

Assen, 15 maart 2000
Persberichtnummer 00-20Gedeputeerde staten van Drenthe doen provinciale staten een voordracht voor de benoeming van een nieuwe directeur-griffier. Op de eerste plaats staat mevrouw H. Rappa-Velt uit Tolbert en nummer twee is de heer B.H.M. Koopman uit Zwolle.
Provinciale staten nemen op woensdag 19 april aanstaande een besluit over de voordracht. Zij benoemen de hoogste ambtenaar van de provincie.

Mevrouw Herma Rappa (40) is momenteel directeur van de directie Diensten van de Informatie Beheer Groep (IBG) in Groningen. In deze functie is zij verantwoordelijk voor: Personeel en Organisatie; Bedrijf; Informatie Technologie; Communicatie én Veiligheid, Gezondheid en Welzijn. Deze dienst omvat ongeveer 500 medewerkers. De beoogde nieuwe directeur-griffier studeerde Publiekrecht en volgde een opleiding Makelaardij in Onroerende goederen. Ze is sinds 1991 in dienst van de IBG.
In 1998 werd mevrouw Rappa de eerste 'Overheidsmanager van het Jaar'.

Bernardus Hendrikus Maria Koopman staat als tweede op de voordracht. Hij studeerde sociale geografie en rechten (juridisch-bestuurswetenschappelijke richting). De heer Koopman (43) is werkzaam bij de provincie Overijssel als hoofd van de eenheid Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid.

De nieuwe directeur-griffier neemt de plaats in van Theo Fledderus die op 1 januari 2000 directeur werd van NOC*NSF.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Voordracht nieuwe directeur-griffier GS Drenthe '
Lees ook