Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

08/09/99 Mr. Pieter van Vollenhoven houdt voordracht over de Raad voor de Transportveiligheid te Rosmalen

Mr. Pieter van Vollenhoven houdt 8 september in het Autotron te Rosmalen tijdens een congres van de Focwa (Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Carrosseriebedrijf), een voordracht over de Raad voor de Transportveiligheid..

De heer Van Vollenhoven zal in zijn toespraak benadrukken, dat het doel van de onderzoeken van de Raad is lering te trekken uit ongevallen en incidenten. De Raad hecht grote waarde aan het zoeken naar structurele veiligheidsproblemen die onveilige situaties en ongevallen mogelijk maken. Het onderzoek wordt daarmee breder dan het opsporen van de oorzaak van een enkel ongeval. Ook voor het wegverkeer acht de heer Van Vollenhoven de taak van de Raad van groot belang. De aanpak van de verkeersonveiligheid staat de laatste jaren sterk in het teken van de verbetering van de infrastructuur en de verkeershandhaving. Op grond van het ongevallenonderzoek in het wegverkeer kan worden bezien welke aspecten daaraan kunnen worden toegevoegd.

De heer Van Vollenhoven is voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid, die onlangs - op 1 juli 1999 - is opgericht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Voordracht Pieter van Vollenhoven over Transportveiligheid '
Lees ook