Voorjaar in museum de lakenhal : presentaties en activiteiten

PERSBERICHT

16 april 2015

Voorjaar in museum de lakenhal : presentaties en activiteiten

Een nieuwe collectiepresentatie en vele activiteiten maken van het voorjaar in Museum De Lakenhal een avontuur voor alle leeftijden.

PRESENTATIE

Nieuwe aanwinsten: te zien van 17 april t/m 16 augustus 2015 De collectie van Museum De Lakenhal is verrijkt met diverse nieuwe aanwinsten. Met dank aan het BankGiro Loterij Aankoopfonds van de Vereniging Rembrandt werd een zeer zeldzame zestiende-eeuwse werkplaatstekening voor een Leidse gebrandschilderde ruit aangekocht. Ook is een serie ontwerpen verworven die Harm Kamerlingh Onnes (1893-1985) maakte voor zijn reeds in de collectie aanwezige monumentale glas-in-loodraam van het Algemeen Handelsblad. Tot slot heeft het museum een tekening uit de Parijse periode van Geer van Velde (1898-1977) aan de collectie toegevoegd. Deze aanwinsten worden vanaf 17 april in het museum gepresenteerd. Daarbij wordt ook het schilderij 'Drie spelende kinderen in een vensternis' van de Leidse fijnschilder Hendrik Ringeling (1812-1874) getoond. Dit schilderij is in bruikleen gegeven aan het museum, met uitzicht op schenking t.b.v. de aanstaande herinrichting van Museum De Lakenhal.

ACVITITEITEN

Iedere zondag t/m 31 mei: Toelichting op de tentoonstelling

Meer te weten komen over de selectie die gastcurator Rudi Fuchs maakte voor de tentoonstelling ‘Een deftige parade’? Nog t/m 31 mei start iedere zondag om 14 uur een toelichting op de tentoonstelling.

18-19 april: Museumweek(end)

In het eerste weekend van de nationale museumweek organiseren alle Leidse musea extra activiteiten onder het thema 'Ons echte goud'. Voor een entreekaartje betaalt u op 18 en 19 april bovendien maar €1.

10 mei: Moederdagconcert Leidse Koorboeken

Het Egidius kwartet heeft het zesde en laatste deel van de Leidse Koorboeken ontsluierd. Hoor op 10 mei hoe deze lang vergeten middeleeuwse muziek opnieuw tot leven komt tijdens live concerten op zaal in Museum De Lakenhal, om 13:30, 14:30 en 15:30 uur.

13 t/m 16 mei: Textiel Festival

Als locatie op de Textielroute organiseert Museum De Lakenhal dagelijks activiteiten tijdens het Textiel Festival. Geen festivalticket? U bent van harte welkom, maar graag aanmelden via pr@lakenhal.nl Dagelijks: rondleiding | 14 uur: langs hoogtepunten van de collectie en het museumgebouw. Woensdag 13 mei: Lezing ‘Visserstruien’ | 15 uur: Stella Ruhe over de bijzondere traditie van Nederlandse visserstruien. Donderdag 14 mei: Lezing Leids Laken | 15 uur: de conservatoren van Museum De Lakenhal vertellen over de tentoonstelling ‘Zeven eeuwen Leids Laken’ en het project ‘Nieuw Leids Laken’. Vrijdag 15 mei: Open atelier: aan de slag met vilt | De deuren van de museumstudio staan de hele dag open voor jong en oud. Zaterdag 16 mei: Taxatiemiddag textiel | Textielspecialist Els de Baan zit van 12 tot 17 uur op het voorplein van het museum om uw meegebrachte textielschatten te taxeren.

24-25 mei: Pinksteren

Op beide Pinksterdagen is het museum geopend van 12 tot 17 uur. Om 14 uur starten extra toelichtingen op de tentoonstelling ‘Een deftige parade. De selectie van Rudi Fuchs’.

30 mei: Museumnacht Leiden

Een avond lang worden alle zintuigen in Museum De Lakenhal op scherp gezet, met de smaakexplosies van Amaro, aromatische verrassingen van geurhistorica Caro Verbeek en aroma-DJ Scentman, muziek van Goslink en nog veel meer.

SAVE THE DATE

7 juni 2015: Installatie ‘Verwoest Huis Leiden’ geopend

27 juni 2015: Tentoonstelling ‘Global Imaginations’ geopend

12-13 september 2015: Open Monumentendagen

19 september 2015: Festival ‘Nacht van Kunst en Kennis’

26-27 september 2015: Kunstroute Leiden

Deel: ' Voorjaar in museum de Lakenhal presentaties en activiteiten '


Lees ook