Toneel in de Synagoge

Deze maand speelt de Jeugdtheaterschool van de Vrije Akademie Westvest enkele malen de voorstelling Voorjaarsontwaken. Voorjaarsontwaken is een stuk óver jongeren en gespeeld dóór jongeren. Het is aan het eind van de vorige eeuw geschreven door Frank Wedekind en is nog steeds zeer actueel. De voorstelling wordt gespeeld op een bijzondere locatie nl. de Synagoge aan de Koornmarkt.

In het toneelstuk volgen we de groep jongeren op hun weg naar volwassenheid. rs, liefde, seks en hoe in het leven te staan zijn de voornaamste onderwerpen.
Thema*s als homoseksualiteit, agressie, zelfmoord en verkrachting waren in die tijd taboe, zeker op het toneel. De manier waarop "Voorjaarsontwaken" werd geschreven is ook nu nog modern. stuk heeft geen plot van begin tot eind, maar bestaat uit schijnbaar losse scènes die, doordat enkele personages herkenbaar zijn, met elkaar worden verbonden. Het is een vlechtwerk van meerdere verhalen. Het stuk is aangepast aan de huidige tijd en flink ingekort.

Voorstellingen op vrijdag 4, zaterdag 5, zondag 6, vrijdag 11 en zaterdag 12 juni, aanvang 20.30 uur in de Synagoge, Koornmarkt 12, Delft. Kaarten zijn te koop bij de receptie van de Vrije Akademie, Westvest 9 van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur, alsmede bij de Synagoge vanaf een uur voor aanvang van iedere voorstelling.

Deel: ' 'Voorjaarsontwaken' door Jeugdtheaterschool Westvest Delft '
Lees ook