Gemeente Borsele


Voorleesteam borsele wordt plechtig geïnstalleerd

Op 25 oktober j.l. zijn de negen 50-plussers die de afgelopen maand op initiatief van de Bibliotheek Borsele een workshop "Voorlezen op de peuterspeelzaal" gevolgd hebben, plechtig geïnstalleerd. Het "50+ voorleesteam" is nu een feit. Wethouder F.J. Tollenaar heeft de voorlezers geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek van Heinkenszand met de peuters van peuterspeelzaal het Keetschoppertje.

De 50-plussers variëren in leeftijd van 52 tot 70 jaar. Zij gaan de komende 5 weken met een stapel prentenboeken onder hun arm naar 6 peuterspeelzalen in Borsele om daar een half uur voor te lezen aan groepjes peuters. De achterliggende gedachte is dat kinderen pas van lezen kunnen gaan houden als ze weten dat er leuke boeken zijn en dat je aan boeken wat beleven kunt. En dat je plezier kunt beleven aan boeken ontdekken ze als je voorgelezen wordt. Daarnaast is voorlezen erg belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Er kan dus nooit te veel worden voorgelezen!

Het voorleesteam Borsele zorgt met hun rondje langs de peuterspeelzalen voor een extraatje voor de peuters van Borssele, Driewegen, `s-Gravenpolder, Heinkenszand, Lewedorp en Nieuwdorp. Er is een beroep gedaan op 50-plussers omdat zij meer vrije tijd hebben en het leuk vinden om hun liefde voor boeken over te dragen. Bovendien spreekt het contact met kinderen hen erg aan, mede omdat bij een aantal ouderen de kleinkinderen ver weg wonen.

Deel: ' Voorleesteam borsele wordt plechtig geïnstalleerd '
Lees ook